Marcel Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea în cătuşe la spital: „Vela este responsabil de acel spectacol”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „puterea este întotdeauna de vină și nu opoziția”, referindu-se la imaginile cu Sorina Pintea, încătușată atunci când a ieșit de la medic.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 19:43
Marcel Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea în cătuşe la spital: „Vela este responsabil de acel spectacol”

„Încă suntem bolnavi. Trebuie cât mai devreme să luăm o atitudine clară și să începem să recunoaștem că până acum am folosit astfel de cazuri în lupta politică. Mă bucur că au ieșit ministrul Vela și ministrul Sănătății și au luat atitudine. Pot modifica normele de aplicare a legii, atât ministrul Justiției, cât și ministrul de Interne, și pot îndrepta lucrurile repede. Cine face acest lucru la servici trebuie să răspundă și cel puțin trebuie să-și piardă locul de muncă”, a spus liderul PSD la Digi24.ro. 

„Trebuie să devenim o țară normală, dar nu cu astfel de imagini si abuzuri”, a precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a spus că responsabil pentru „spectacolul” de marți seară este ministrul de interne Marcel Vela.

Citeşte şi: Sorina Pintea, mesaj transmis de după gratii: „Umilirea şi tortura umană trebuie să dispară! Ajunge! Adevărul va învinge!”

„Cred că noi toți suntem de vină. Acum, fiind la putere PNL, trebuie să fie responsabil de ceea ce se întâmplă. Întotdeauna puterea este de vină și nu opoziția. Ministerul de Interne e condus de un om politic, domnul Vela, este membru al PNL și este responsabil de acel spectacol care a fost la televizor. Trebuia de aseară, de când au apărut imaginile, ca ministrul de Interne să ceară o anchetă”, a spus Marcel Ciolacu.

Avocaţii Sorinei Pintea au făcut o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă. 

Citeşte şi: Avocaţii Sorinei Pintea susţin că aceasta a fost împinsă de o poliţistă şi expusă presei în cătuşe

Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.

Marţi seară, Sorina Pintea a fost suspendată din PSD. Întrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Recent, Sorina Pintea a anunţat că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Citeşte şi: Ciolacu a răbufnit după ce Sorina Pintea a apărut la TV cu cătuşe: Îmbrâncirea şi târârea pe scările spitalului nu înseamnă justiţie


loading...