Sorina Pintea cere să fie transferată la Spitalul Sfânta Maria. Boala de care suferă fostul ministru

Sorina Pintea, care a fost arestată preventiv pentru luare de mită, a cerut să fie transferată la Spitalul Sfânta Maria. Fostul ministru al Sănătăţii susţine că i s-a agravat starea de sănătate în arest.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 19:31
Sorina Pintea cere să fie transferată la Spitalul Sfânta Maria. Boala de care suferă fostul ministru

Sorina Pintea a fost diagnosticată cu dermatomiozită, conform cererii sale de transferare la spital, prezentată duminică seară la Antena 3.

Fostul ministru acuză agravarea stării de sănătate şi cere transferul sub pază la un spital din sistemul public, indicând Spitalul ”Sfânta Maria” şi numele medicului său curant, care ar urma să îi facă investigaţii, transmite News.ro.

Sorina Pintea a acuzat parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului. Din cauza acestor simptome, a fost solicitată o ambulanţă duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Ambulanţă pentru Sorina Pintea, trimisă la Arestul Central. Starea fostului ministru al Sănătăţii

Potrivit sursei citate, fostul minitru al Sănătăţii a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. Sorina Pintea a precizat că i-a fost administrată glucoză intravenos, Ketoprofen şi un calmant şi că i s-a făcut şi un EKG. De asemenea, i-a fost măsurată glicemia, care avea valori de 132, deşi din cauza stării de sănătate nu putuse mânca.

Fostul ministru a cerut internarea într-un spital public deoarece unele dintre simptome persistă.

”În această dimineaţă, la Centrul de Retinere şi Arestare Preventivă nr 1. a fost solicitată ambulanţa, pentru o persoană aflată în arest preventiv”, a anunţat Poliţia Capitalei, care a precizat că ”persoana a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea”, conform News.ro.

Recent, Sorina Pintea a anunţat că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Ce este dermatomiozită, boala de care suferă Sorina Pintea

Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie, conform csid.ro.

Dermatomiozita: simptome

Cele mai frecvente simptome ale dermatomiozitei sunt modificările la nivelul pielii, care constau în iritaţii localizate în jurul pleopelor, coatelor, genunchilor, pieptului sau spatelui, însoţite de mâncărime. De asemenea, boala se manifestă prin slăbiciune musculară care se agravează în timp şi care debutează la nivelul gâtului sau braţelor, extinzându-se treptat la nivelul picioarelor.