Sorina Pintea, despre vizitele din spitale: Până să fie înţeles demersul, medicii au fost furioşi

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vorbit despre Sanatatea din Romania, in contextul criticilor europene din alte domenii care vizeaza Romania, spunand ca multe dintre aceste manifestari sunt unele clar electorale.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 15:39
Sorina Pintea, despre vizitele din spitale: Până să fie înţeles demersul, medicii au fost furioşi

”Pe mine ma dezamagesc aceste gesturi in campania electorala. Cu o ora in urma am incheiat intalnirea informala a ministrilor Sanatatii si a fost un real succes. Tema principala pe care noi am abordat-o astazi a fost legata de terapii inovative. Drumul medicamentului de la faza de test pana la pacient. Astea cred ca sunt temele principale pe care cred ca ar trebui sa le dezbatem. Au fost subiecte curajoase, au fost nevoiti sa recunoasca toti ca toate tarile au probleme cu accesul la aceste terapii inovative. Am pus in discutie mobilitatea pacientilor” a precizat ministrul.

”Am sa cer colegilor mei din tarile respective legislatia, sa vedem ce putem face. Suntem foarte europeni, am fost apreciati, am fost mandra ca sunt romanca, pentru ca am fost respectata. Am simtit ca Romania a fost astazi pe harta Sanatatii europene” a continuat Sorina Pintea.

Ministrul a explicat si cum au decurs vizitele sale inopinate in spitale, afirmand ca, pana sa ii fie inteles demersul, medicii au fost furiosi.

”Au fost multe discutii in spatiul public, de ce sunt camere, de ce sunt presedintii de CJ. In primul rand anuntat presedintele CJ sau al autoritatii care detine spitalul, dadeam telefon, ma intalneam cu presedintele respectiv si il rugam sa vina cu mine. Cand intram in spital era anuntata si presa. Nu numai ca am gasit mizerie, ci si respectarea unor reguli minime. La Ploiesti am discutat cu medicii, ei au inteles gresit demersul meu, dar cred ca dupa doua ore de discutii au inteles ce imi doresc. Pana la urma, daca echipa nu functioneaza corect, actul medical poate fi compromis. Medicii cred ca au fost furiosi la inceput. Sigur ca se duce un ministru sa vada. Ati prezentat la TV diverse cazuri. Ministrul este intrebat, dar teoretic este un manager, o echipa la DSP, care trebuie sa isi faca treaba” a spus Sorina Pintea, conform bzi.