Sorina Pintea, după ce premierul a cerut demisia sefului CNAS şi a purtătorului de cuvânt: Nu e în subordinea Ministerului Sănătăţii

Publicat: Joi, 18 Iulie 2019 15:28 // Actualizat: Joi, 18 Iulie 2019 15:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătății a declarat, la RFI, în contextul în care sistemul informatic al cardului de sănătate e blocat de aproape trei săptămâni, că îi va face o propunere premierului Viorica Dăncilă referitoare la șefia CNAS. Sorina Pintea nu a dorit să spună despre cine este vorba. 

Sorina Pintea declară că CNAS nu ţine de Ministerul Sănătăţii.

”Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar sistemul informatic este gestionat doar de către cei de la CNAS. Dar pentru că sistemul informatic deserveşte partea de sănătate publică, sistemul public de sănătate, cu siguranţă ne interesează ce s-a întâmplat. Am cerut un raport asupra posibilelor probleme care au apărut. Acum 17 zile mi s-a spus că se va da un reset sistemului, pentru că există nişte blocaje care trebuie înlăturate. Mi s-a spus că astăzi, până în prânz, voi primi un raport asupra a ceea ce s-a descoperit în plus”, precizează ea.

”Promisiunea preşedintelui Casei a fost că de luni, sistemul va începe să funcţioneze normal, dar din punctul meu de vedere, nu este suficient. Au fost foarte multe discuţii pe această temă, a fost făcut un audit care a scos în evidenţă faptul că sistemul are nevoie de mentenanţă. Aştept şi un raport asupra măsurilor pe care CNAS le va implementa imediat, pentru a putea rezolva această problemă”, spune ministrul.

Întrebată dacă va propune demiterea şefului CNAS, Sorina Pintea a răspuns: ”Voi face o propunere doamnei prim-ministru şi vă rog să-mi permiteţi să nu dezvălui acum ce propunere îi voi face doamnei prim-ministru”.

Solicitată să spună dacă e vorba de postul de şef al CNAS, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Sigur că da, este vorba de postul de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dar eu cred că trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp”.

Premierul Viorica Dăncila a cerut, joi, demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Daniel Osmanovici, dupa afirmaţia acestuia că "oamenii mor oricum, si cu, si fara sistem". Totodata, Dancila a cerut si demiterea şefului CNAS, Razvan Vulcanescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNAS sef CNAS Sorina Pintea Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H