Sorina Pintea: Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate

Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate, a afirmat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care consideră că nu s-au făcut campanii "suficient de agresive" pentru a putea convinge părinţii să se informeze despre beneficiile vaccinării.

RomaniaTV.net
23 apr. 2018, 09:58
Sorina Pintea: Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate

„Legea vaccinării trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi. Avem nevoie de un cadru legislativ pentru binele copiilor noştri. Decizia părinţilor cu privire la vaccinarea copiilor trebuie să fie luată în urma informării, în mod responsabil. Să nu uităm că prin vaccinare au fost eradicate multe boli şi, datorită vaccinurilor, astăzi, nu mai avem poliomielită sau alte afecţiuni care ne mutilau sau chiar omorau copiii. Cred că nu s-au făcut campanii suficient de agresive pentru a putea convinge părinţii să se informeze despre beneficiile vaccinării. Până la apariţia unui cadru legal, intenţionăm să demarăm campanii de vaccinare în zonele cu focare de rujeolă şi populaţie vulnerabilă”, a transmis Pintea, printr-un comunicat de presă, cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării, care are ca temă în acest an „Să ne protejăm împreună, vaccinurile sunt benefice”.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până săptămâna trecută este 12.368, dintre care 49 de decese.

„În prezent, la nivel naţional, se înregistrează o scădere dramatică a acoperirii vaccinale la vaccinurile incluse în cadrul Calendarului Naţional de Vaccinare, care se situează sub limita de 95% recomandată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Astfel, vaccinarea în România a scăzut constant de la an la an la toate vaccinurile incluse în Programul Naţional de Vaccinare”, se arată în comunicatul de presă.