Sorina Pintea şi Mircea Beuran, ambii plasaţi sub control judiciar, nu vor mai ieşi din casă pentru a merge la Poliţie

Inculpaţii aflaţi sub control judiciar nu vor mai ieşi din casă pentru a se prezenta săptămânal la secţia de poliţie din cauza epidemiei de coronavirus. Un ghid al Ministerului Justiţiei arată că poliţiştii trebuie să meargă la domiciliul fiecărui inculpat pentru supraveghere, anunţă Mediafax.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 09:55
Sorina Pintea şi Mircea Beuran, ambii plasaţi sub control judiciar, nu vor mai ieşi din casă pentru a merge la Poliţie

Medicul Mircea Beuran şi fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea nu trebuie să mai iasă din casă pentru a semna controlul judiciar la Poliţie. Un ghid al Ministerului Justiţiei, emis ca urmare a prelungirii stării de urgenţă, arată că un poliţist va merge la inculpaţi acasă pentru supraveghere.

„Inculpatul faţă de care s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune nu se prezintă la sediul unităţii de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura. Pentru supravegherea inculpatului, organul de poliţie menţionat se va deplasa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori se apreciază a fi necesar, la domiciliul inculpatului”, se arată în ghid, conform Mediafax.

Mircea Beuran a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru luare de mită. Beuran este acuzat că ar fi luat 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post în Facultatea de Medicină.

Sorina Pintea are control judiciar tot pentru 60 de zile după ce DNA i-a deschis dosar penal pentru că ar fi luat 120.000 lei mită.

Citeşte şi: BOMBĂ în dosarul Sorinei Pintea. Denunţătorul din dosarul DNA, internat ÎN COMĂ la SPITAL


loading...