Sorina Plăcintă, primul interviu după transferul la PNL: Nu cred în MRU

Senatorul Sorina Plăcintă vorbeşte pentru Qmagazine despre motivele plecării din PDL şi despre ce aşteaptă de la noul ei partid.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 09:50
Sorina Plăcintă, primul interviu după transferul la PNL: Nu cred în MRU

„Rămân un politician de dreapta în această uniune multidoctrinară. Cred că în această perioadă de criză este nevoie de întărirea ideilor de dreapta, mai ales în plan economic. Sunt un om de afaceri, ştiu ce înseamnă mediul privat şi de aceea cred că este de datoria mea să lucrăm în această uniune naţională pentru liniştea acestui popor. Nu cred în viabilitatea unui pol de dreapta concentrat în jurul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu. Nu critic public situaţia foştilor mei colegi, întodeauna ce am avut de spus le-am spus în faţă. Este un moment dificil în care ne trebuie linişte, avem nevoie să construim, nu să demolăm”, spune Plăcintă.

În ceea ce priveşte motivele demisiei, Sorina Plăcintă susţine că a avut nevoie de o perioadă de reflexie. „M-am gândit de mult timp la acest pas, am lăsat să treacă alegerile, nu pentru ca să văd rezultatele. Atunci când nu mai ai contact cu oamenii şi cu tot ceea ce se întâmplă în jur, ajungi la capătul unui drum închis. Sper ca nici Victor Ponta, Crin Antonescu şi nici noi ceilalţi să nu ne îmbătăm cu succes”, a declarat senatoarea.

„Între preşedinte şi premier ar trebui să fie o colaborare şi cred că este mai puţin important cine merge la Bruxelles. Pentru partea executivă am spus că este bine să meargă premierul, iar pentru partea de reprezentare, preşedintele. Am mare respect pentru preşedinte, pentru instituţia prezidenţială, dar cred că lucrurile trebuie delimitate şi fiecare să ne asumăm responsabilităţile”, a mai precizat senatorul în legătură cu cea mai recentă dispută de pe scena politică.