Sorinel Copilul de Aur, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare. Cât are de plătit pentru fapta sa

Sorinel Copilul de Aur a fost condamnat la închisoare cu suspendare, dar și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, manelistul mai are de achitat și cheltuielile de judecată.

29 ian. 2024, 17:11
Sorinel Copilul de Aur, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare. Cât are de plătit pentru fapta sa
Sorinel Copilul de Aur, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare. Cât are de plătit pentru fapta sa

Sorinel Copilul de Aur a fost condamnat de judecători la închisoare cu suspendare pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului, dar și pentru deținere de droguri. Manelistul nu s-a arătat deloc de acord cu decizia magistraților, depunând și o contestație, în speranța că i se va da o pedeapsă mai mică.

Citește și: Sorinel Copilul de Aur, snopit în bătaie la o nuntă. Ce a putut să facă manelistul. Raportul Poliției

Sorinel Copilul de Aur, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare

Pe finalul anului trecut, Sorinel Copilul de Aur a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar și pentru deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc.

Solutia pe scurt: În baza art. 336 al. 2 C. Pen., cu aplic. art. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 4 al. 1 și 2 din Legea 143/2000, cu aplic. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc. În temeiul art. 38 al. 1 C. Pen. şi art. 39 al. 1 lit. b C. Pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care va adaugă un spor de 2 luni (o treime din cealaltă pedeapsă), pedeapsa rezultantă fiind de 1 an ?i 2 luni închisoare. În temeiul art. 91 al. 1 C. Pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 al. 1 C. Pen. obligă inculpatul să respecte pe durata termenului de supraveghere următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de proba?iune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații, documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În temeiul art. 94 al. 1 C. Pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 al. 1 lit. c-e C. Pen. se comunică Serviciului de Probațiune Bucureşti. În temeiul art. 93 al. 2 lit. b C. Pen. impune inculpatului obligaţia să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate”, se arată în minuta instanței.

Sorinel Copilul de Aur a primit un termen de supraveghere pe o durată de doi ani, însă a fost condamnat și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Artistul este și bun de plată, după ce magistrații i-au impus acestuia să achite suma de 2500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

„Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Bucureşti, la Poliţia Locală a Sectorului 1 şi la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, în condițiile enunțate de art. 57 din Legea nr. 253/2013. În temeiul art. 91 al. 4 C. Pen. atrage atenția inculpatului asupra art. 96 C. Pen., privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 al. 1 C. Pr. Pen., obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată azi, 20.12.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părților a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se mai arată în hotărârea magistraților.

Artistul nu este de acord cu decizia judecătorilor, astfel că s-a adresat unei instanțe superioare și anume Curții de Apel Craiova, în speranța că pedeapsa va fi mai mică.

Citește și: Sorinel Copilul de Aur a slăbit peste 45 de kilograme în câteva luni! A ajuns de nerecunoscut! Cum a reușit manelistul să slăbească drastic! FOTO