Soția interlopului Costel Corduneanu, plasată sub control judiciar, după ce a fost săltată de mascați

Grațiela, soția lui Costel Corduneanu a fost plasată sub control judiciar, după ce mascații au ridicat-o zilele trecute din apartamentul pe care îl deține în Iași. Aceasta este bănuită de instigare la șantaj și constituirea unui grup infracțional organizat.

28 nov. 2022, 11:54
Soția interlopului Costel Corduneanu, plasată sub control judiciar, după ce a fost săltată de mascați

Locuinţa pe care Costel Corduneanu o deține la Iași a fost percheziționată, în dimineața zilei de 23 noiembre.

Grațiela, soția interlopului ar fi instigat la șantaj în dosarul „Las Vegas”, scriu jurnaliștii de la bzi.ro

Soția lui Corduneanu, a fost plasată acum sub control judiciar de către judecători, după ce mascații au ridicat-o zilele trecute din apartamentul pe care îl deține în Iași. Surse apropiate anchetei au arătat că Grațiela Cercel este bănuită de constituirea unui grup infracțional organizat și instigare la șantaj.

Citiți și: Tzancă Uraganu, chef de zile mari în sufrageria lui Adrian Corduneanu! Manele „la rece” şi dedicații pentru membrii lumii interlope FOTO&VIDEO

În același dosar au fost ridicați și audiați Adrian Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Remus Hotin și avocata Ioana Gherghe. Se pare că toți ar fi controlat activitatea sălilor de joc „Las Vegas” din Iași.

De asemenea, Grațiela nu ar avea voie să ia legătura cu soțul ei. Trebuie precizat că șeful clanului, Costel Corduneanu, se află în Germania, pentru că are probleme de sănătate.

Cine este Costel Corduneanu

Costel Corduneanu, liderul clanului Corduneanu, este un fost sportiv de performanță care a reprezentat România de două ori la Jocurile Olimpice. A fost campion mondial la cadeți și vicecampion european la lupte libere, dar a devenit, conform procurorilor, liderul unei grupări mafiote care acționa în 34 de state.

Costel Corduneanu, poreclit “Ștefan cel Mare” sau “Stăpânul Moldovei”, a fost campion mondial la lupte și subofițer în cadrul cluburilor Steaua și Dinamo Brașov, înainte să intre în lumea interlopă și să devină unul dintre cei mai periculoși lideri de clan din România.

Fostul lui antrenor a povestit că trecerea lui de partea greșită a legii a fost dictată de lipsuri: Costel n-a mai vrut să fie sărac și atunci a început să comită jafuri și să facă trafic de persoane, droguri sau arme. Așa a început povestea clanului Corduneanu.

Condamnat la trei ani de închisoare, în ianuarie 2020, Corduneanu a fost eliberat condiționat opt luni mai târziu și promitea atunci, că va ieși „din lumea băieților răi”.

„Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. (… ) Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă.

Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. (…) Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât”, spunea liderul grupării interlope pentru BZI.

Citiți și: Imagini inedite cu Costel Corduneanu, liderul celui mai de temut clan interlop din România