Soţia lui Dinu Patriciu vrea JUMĂTATE din averea afaceristului, după divorţ

Soţia lui Dinu Patriciu vrea peste 1 miliard de euro din averea omului de afaceri, adică jumătate din banii acestuia. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 vor hotărî pe 20 martie cum se împarte averea celor doi. Dana Patriciu a cerut Judecătoriei ajutorul public judiciar al statului, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la sută din suma de 2,3 miliarde de euro cât ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totală a soţului ei.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 09:50
Soţia lui Dinu Patriciu vrea JUMĂTATE din averea afaceristului, după divorţ

În primul termen al procesului de partaj intentat de Dana Patriciu lui Dinu Patriciu, avocaţii ei au depus documente prin care se atestă că suma totală a bunurilor, dar şi banii pe care urmează să îi împartă, este de 2,3 miliarde de euro. În sumă este inclusă valoarea mai multor proprietăţi, pe care Dana Patriciu spune că le-au obţinut împreună în cei 18 ani de căsnicie.

Într-un astfel de caz, persoana care solicită partajul este obligată la plata a trei la sută din suma totală precizată în cadrul acţiunii. Cererea Danei Patriciu de ajutor public judiciar al statului va fi judecată în şedinţă secretă la 13 februarie. Instanţa a stabilit următorul termen în acţiunea de partajare a averii la 20 martie.

Şi avocaţii lui Dinu Patriciu au depus un document – dovada medicală prin care acesta nu se poate prezenta la acest proces pentru că se află în recuperare după intervenţia chirurgicală de transplant de ficat.

O angajată care a lucrat pentru familia Patriciu spune că Dana Patriciu a plecat de acasă încă din 2011, scrie wowbiz.ro. Femeia, invitată la o emisiune TV, a declarat că despărţirea celor doi ar fi avut loc din cauza lui Melanie, chinezoaica alături de care făcea atunci afaceri Dinu Patriciu. Angajata susţine că Dinu Patriciu obişnuia să îşi jignească soţia şi din cauza certurilor, cei doi ajunseseră sa doarmă separat.

Potrivit Mediafax, anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultăţi financiare atât cu Adevărul Holding SRL, cât şi cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat in faliment, pe lista creditorilor existând peste 1.200 de societăţi şi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de salariaţi neplătiţi. Printre societăţile păgubite se numără Mercadia Holland BV, acţionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor împrumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilităţile bancare ale MIC.RO şi cu alte bunuri ale acestei societăţi.

Surse din mediul de afaceri susţin că datoriile lui Dinu Patriciu se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.