Soţia lui Mihail Vlasov, medic, a murit bolnavă de COVID: „Virusul i-a devastat sistemul cardio-respirator, renal, tot”

Soţia lui Mihail Vlasov, un avocat cunoscut şi fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a murit după ce a fost infectată cu coronavirus. Viviana, medic de profesie, era internată în spital de o săptămână, însă organismul ei nu a mai putut lupta şi a cedat.

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 13:33

Femeia avea 72 de ani şi suferea și de alte probleme de sănătate.

Viviana Vlasov, a murit sâmbătă, fiind diagnosticată cu COVID-19, la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, acolo unde era internată, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La început părea să meargă spre bine, nu punea probleme. Nu ştiu să fi avut comorbidităţi care să îi afecteze starea de sănătate. În ultimele două zile însă, starea doamnei s-a agravat brusc, a intrat în Terapie Intensivă.

Practic, foarte repede i-a fost devastat sistemul cardio-respirator, renal, tot. Cu toate eforturile depuse, din nefericire, doamna s-a stins, organismul nu a mai putut lupta„, a declarat Carmen Manciuc, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Mihail Vlasov, acuzaţii de corupţie

La data de 24 noiembrie 2016, Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihail Vlasov.

La data faptelor fiind președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, acesta este învinuit de următoarele acte de corupție:

  • s-a folosit de autoritatea funcției în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată
  • delapidare
  • fals în înscrisuri

Prejudiciul total cauzat Camerei de Comerț și Industrie a României este estimat la 54 milioane lei.

În aceeași speță este învinuită și fiica lui Mihail Vlasov, Vlasov Elena Ingrid pentru fapte de complicitate la delapidare.

Procurorii au dispus măsuri obligatorii de sechestru asigurator asupra 5 imobile deținute de Mihail Vlasov și 1 imobil deținut de fiica acestuia.