Soţia lui Rudel Obreja: „Este în stare critică, este inuman ce i se întâmplă”

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, care ispășește o condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, a anunțat, într-un mesaj postat duminică pe Facebook, că are cancer cu metastaze și că vrea întreruperea executării pedepsei.

19 iul. 2022, 09:16
Soţia lui Rudel Obreja: „Este în stare critică, este inuman ce i se întâmplă”

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv în aprilie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, iar acum cere înreruperea pedepsei pe motive medicale.

„Soțul meu este în stare critică la spital. Este prozonier cu un gardian în cameră 24 de ore din 24. Acest gardian nu iese nici măcar când estre consultat de medici, ceea ce este grav. După două luni și jumătate (n.r. – Rudel Obreja a fost dua în străinătate). În penitenciarul din Jilava se află de pe data de 20 mai. Începând de pe data de 22 mai și până pe 22 iunie, când l-am trimis la Spitalul Floreasca, soțul meu a fost prezent la medic de 9 ori. procedural, nu poți să te plimbi prin spitale, acolo nu mergi la cabinetul medical când și cum vrei. Trebuie să faci o cerere, dacă se aprobă, te duci cu gardian la medic. Lumea nu știe acest lucru. Soțul meu este în stare critică la spital. Soțul meu se află cu perfuzii zilnice care trebuie să îi atenueze durerile crunte. Starea lui de sănătate este de la zi la zi îngreunată și de acest regim pe care trebuie să îl suporte fără sprijinul familiei.

Soţia lui Rudel Obreja continuă apelurile disperate: „L-au omorât! Este prizonier la spital”. Fostul preşedinte al FR Box, mesaj disperat pe Facebook
Am dreptul la 5 vizite pe lună. Tocmai astăzi am obținut un raport psihologic, psihiatric și au spus că are nevoie de sprijinul familiei total, pentru că acest lucru este esențial în vindecare, în tratare. La soțul meu este vorba de supraviețuire și vreau să trag un semnal de alarmă foarte important. Noi am depus o cerere de întreruperea executării pedepsei pe caz de boală, conform Codului de procedută penală. Are termen pe 20 iunie la Tribunalul Ilfov. Ca să fie discutată această cerere, Instanța a dispus expertiza medico-legală de la IML”, a precizat Antonia Obreja, în emisiunea ”Culisele Statului Paralel”.

Imediat după condamnarea din 7 aprilie, Rudel Obreja a inceput sa acuze dureri înfiorătoare în zona spatelui și a abdomenului, iar în urma unor controale la Penitenciarul Rahova, medicul de acolo i-a spus că are discopatie.

In ultimele trei luni, fostul președinte al Federației Române de Box le-a cerut celor din penitenciar să îl lase să își facă un control amănunțit, iar în cele din urmă a ajuns la spitalul Floreasca.

Rudel Obreja susţine, din închisoare, că este condamnat politic: „O decizie care pune în pericol INTEGRITATEA şi SUVERANITATEA CONSTITUŢIONALĂ a României”

La sfârșitul lunii iunie după mai multe ecografii și analize amănunțite, Rudel Obreja a aflat că are cancer la plămâni și a cerut să fie externat din cauza bolii pentru a se putea opera. Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.