Soţia premierului canadian are coronavirus. Justin Trudeau se află şi el la izolare

Sophie Grégoire Trudeau, soția premierului canadian Justin Trudeau, are rezultat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunțat joi noaptea Biroul primului-ministru canadian.

13 mart. 2020, 06:01
Soţia premierului canadian are coronavirus. Justin Trudeau se află şi el la izolare

Sophie Grégoire Trudeau se simte însă bine și va rămâne în regim de izolare. În schimb, premierul Justin Trudeau este sănătos și nu are niciun fel de simptome. Totuși, din precauție, va sta și el la izolare timp de 14 zile, urmând sfatul medicilor. Își va continua activitățile zilnice și își va monitoriza singur sănătatea, dat fiind că el nu a prezentat niciun fel de simptome.

Doctorii au spus că nu există niciun risc pentru cei care au intrat recent în contact cu premierul canadian. Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunțat că se va auto-izola după ce soția sa a început să prezinte simptome de coronavirus.

Citeşte şi Monica Pop, REŢETA SIMPLĂ pentru creşterea IMUNITĂŢII în plină pandemie de CORONAVIRUS. „Şansele de îmbolnăvire vor fi mult mai mici!”

Decizia a fost luată după ce Justin Trudeau și soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, s-au întors dintr-o călătorie la Londra, potrivit unui comunicat de presă. Doamna Trudeau a afișat „simptome ușoare ca gripa, inclusiv febră scăzută seara trecută”, se arată în declarația de joi.

În timp ce simptomele ei au încetat, premierul canadian, Justin Trudeau s-a autoizolat și va organiza întâlniri prin telefon sau video-conferință. „Prim-ministrul își va petrece ziua în ședințe, apeluri telefonice și întâlniri virtuale de la domiciliu, inclusiv vorbind cu alți lideri mondiali și se va alătura discuției comitetului special al cabinetului COVID-19„, se arată în comunicat.