Soția președintelui Joe Biden, vaccinată cu patru doze, a fost reinfectată cu COVID-19 la patru zile după ce se vindecase

Prima doamnă, Jill Biden,vaccinată de patru ori anti-Covid, a fost infectată din nou cu virusul la patru zile după ce se vindecase de acesta.

25 aug. 2022, 08:54
Soția președintelui Joe Biden, vaccinată cu patru doze, a fost reinfectată cu COVID-19 la patru zile după ce se vindecase

Directorul de comunicare al Primei Doamne, Kelsey Donoghue, a declarat într-un comunicat  că „prima doamnă nu a dezvoltat simptome ale bolii. Ea va rămâne în Delaware în izolare.” Joe Biden a fost testat negativ de COVID-19.

Jill Biden are patru doze de vaccin

Jill Biden este complet vaccinată cu vaccinul împotriva COVID-19 și are și două doze de rapel, însă în ciuda acestui aspect, prima doamnă a contactat virusul, la patru zile după vindecarea de acesta.

Casa Albă a explicat miercuri dimineață că președintele Joe Biden a efectuat un test pentru coronavirus, rezultatul fiind negativ. Însă, chiar dacă rezultatul a fost unul negativ, președintele va purta în următoarele 10 zile mască în timpul evenimentelor publice de interior și este posibil să fie din nou testat pentru COVID-19, deoarece acesta a fost în vacanță cu soția sa în ultimele zile.

Joe Biden infectat de două ori cu COVID-19 anul acesta

Joe Biden a fost bolnav de coronavirus de două ori vara aceasta. Prima oară a fost diagnosticat cu boala pe 21 iulie, dar câteva zile mai târziu un  test a indicat un rezultat negativ. Pe 30 iulie, președintele a fost din nou diagnosticat cu boala. Președintele a fost din nou testat pe 6 august, rezultatul testului fiind pentru prima oară negativ de la reinfectare.

Medicul care se ocupă de îngrijirea președintelui Biden a anunțat că revenirea bolii este posibilă, deoarece asta se întâmplă cu pacienții care pentru tratament au folosit Paxlovid.

Președintele Statelor Unite a primit, la rândul lui, un ciclu complet de vaccinare COVID-19 și două doze de rapel ale vaccinului.

Citește și: SUA acordă Ucrainei cel mai mare ajutor militar de până acum, în valoare de 3 miliarde de dolari. Biden dă asigurări că acest ajutor va permite ţării „să se apere pe termen lung”

Citește și: Ipoteză controversată lansată de Daria Dughina în ultimul articol scris înainte de a fi asasinată: „Masacrul de la Bucha a fost regizat”