Soția regretatului Nosfe le-a împărtășit acest secret urmăritorilor săi. Ce le-a mărturisit aceasta

Soția regretatului Nosfe este o bucătăreasă desăvârșită, iar acest lucru l-a demonstrat chiar în emisiunea culinară la care a participat. Cu toate acestea, de curând, Mădălina Crețan a oferit răspunsul mult așteptat de urmăritorii săi.

01 dec. 2022, 12:00
Soția regretatului Nosfe le-a împărtășit acest secret urmăritorilor săi. Ce le-a mărturisit aceasta

Soția regretatului Nosfe este o bucătăreasă desăvârșită, iar acest lucru l-a demonstrat chiar în emisiunea culinară la care a participat. Mădălina Crețan a atras atenția juriului de ”Chefi la cuțite” cu un preparat absolut delicios. Cu acest desert a reușit să se salveze obținând un punctaj foarte mare la duelul cu tema ciocolată. Mai exact, aceasta a gătit o prăjitură cu mac.

Mădălina Crețan a împărtășit secretul pe care toți voiau să îl afle

Imediat după ce a gătit preparatul savuros, toată lumea a asaltat-o cu o mulțime de întrebări despre cum a reușit să facă desertul fantastic. Mădălina le-a împărtășit și prietenilor săi virtuali, rețeta. Mai mult, din câte se pare prăjitura cu mac era desertul favorit al regretatei cântăreț Nosfe

Citește și : Ce i-a spus Iris, fiica lui Nosfe, mamei sale: „Degeaba am sănătate dacă nu am familie”

Iată cum se prepară prăjitura cu mac. Aveți nevoie de:

  • o cană cu lapte (cca 300 ml)
  • 2 căni de zahăr (cca 300 gr)
  • 1 pachet de margarină/unt (200 gr)
  • 100 gr mac

Aceasta le-a împărtășit internaților și micule ei truc :”Eu folosesc mereu ca și unitate de măsură cana, nu cântăresc. Rețeta originală este cu margarină și sunt cofetari care spun că sigur margarina aia are un scop precis, dar eu de ani de zile o fac cu unt și gustul este același”.

Modul de preparare este unul foarte simplu după cum chiar Mădălina ne arată.

Într-o crăticioară puneți la fiert cele 4 ingrediente de mai sus și lăsați-le să dea în 3-4 clocote (adică lăsați pe foc până se formează o spumă deasupra). Amestecați constant. După ce se răcește compoziția adăugați:

  • 4 gălbenușuri
  • 2 căni de făină (300 gr sau aceeași cană de la început)
  • 1 praf de copt (10 gr)

Esența de migdale (nu foarte multă pentru că veți transforma aroma în parfum și poate deveni deranjant)

Amestecați bine și apoi adăugați cele 4 albușuri bătute spumă. (P.S. Eu am uitat de albușuri la Chefi la Cuțite în marea aia de emoții și tot am obținut 11 puncte, dar vă promit că această prăjitură completă este un desert de 15 puncte).

Turnați compoziția într-o tavă de 30/20 cm tapetată în prealabil cu unt/ulei și făină și dați la cuptor pentru aproximativ 30 min, la 180 grade (verificați din când în când interiorul cu un bețișor de lemn, de frigăruie, iar în momentul în care scoateți bețișorul curat, fără aluat, prăjitura este coaptă).

Citește și : Soţia lui Nosfe refuză să îşi facă viaţa alături de alt bărbat. Îi jură iubire veşnică regretatului artist: „Nici 1000 de bărbaţi nu mă vor face să îi iubesc”

Cât prăjitura stă la cuptor vă puteți ocupa de glazură pentru care aveți nevoie de:

10 linguri de lapte
1 cană de zahăr (150 gr)
5 linguri de cacao
Puneți aceste ingrediente la fiert si la primul clocot luați de pe foc și turnați peste prăjitură.

Secretul Mădălinei pentru o savoare în plus: „Prrăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără”.