Soţia şi fiica afaceristului asasinat la Arad, audiate de poliţişti. Anchetatorii au o nouă pistă

Soția și fiica omului de afaceri Ioan Crişan, asasinat în urmă cu circa o săptămână la Arad, sunt audiate astăzi de poliţişti. Între timp, oamenii legii au o nouă pistă. Anchetatorii speră să afle mai multe date de la fostul şofer al lui Ioan Crişan, eliberat recent după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri.

07 iun. 2021, 11:56
Soţia şi fiica afaceristului asasinat la Arad, audiate de poliţişti. Anchetatorii au o nouă pistă

Fostul șofer al afaceristului asasinat la Arad ar putea rupe tăcerea pentru a se răzbuna. Anchetatorii speră ca bărbatul, eliberat în urmă cu două săptămâni din închisoare, să le dea informații despre traficanții din Arad. Fostul șofer al lui Ioan Crișan a fost condamnat pentru trafic de droguri.

Citeşte şi: Imagini şocante din momentul asasinării lui Ioan Crişan. Au fost 18 explozii în şapte minute

De asemenea, la sediul IPJ Arad au ajuns luni şi soţia şi fiica lui Ioan Crişan, omul de afaceri asasinat la Arad. Cele două femei vor fi reaudiate de anchetatori. Oamenii legii vor să știe cu cine a avut afaceristul conflincte.

În familia Crișan au fost scandaluri pentru bani. Fiica acestuia s-a judecat cu deputatul Sergiu Bîlcea pentru a recupera 50.000 franci de la fostul soț.

Citeşte şi: Amanta milionarului asasinat la Arad are interzis la funeralii. Două firme de securitate se vor ocupa de înmormântare 

Reamintim că omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce autoturismul lui a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan este cercetat de Parchetul General – Secţia de urmărire penală şi criminalistică. La două zile de la moartea lui Ioan Crişan, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad la omor cu premeditare. Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

În urma expertizelor, anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din maşina omului de afaceri Ioan Crişan.

Una dintre cele două mostre de ADN găsite în maşină este a victimei, cealaltă urmează să fie identificată. Persoana căreia îi aparţine cel de-al doilea tip de ADN nu figurează în baza de date a Poliției Române, potrivit Digi24.

Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit. Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.