Soţia traficantului de droguri ‘El Chapo’, condamnată la trei ani de închisoare

Soţia traficantului de droguri Joaquin 'El Chapo' Guzmán a fost condamnată marţi la trei ani de închisoare. Emma Coronel Aispuro a recunoscut că a fost implicată în traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa, relatează AFP.

30 nov. 2021, 22:01
Soţia traficantului de droguri ‘El Chapo’, condamnată la trei ani de închisoare
Soţia traficantului de droguri 'El Chapo', condamnată la trei ani de închisoare

Soţia traficantului de droguri ‘El Chapo’, condamnată la trei ani de închisoare. Procurorii au cerut o pedeapsă de patru ani. Magistratul Rudolph Contreras a susţinut că femeia, cetăţean american de origine mexicană, în vârstă de 32 de ani, era foarte tânără când s-a căsătorit cu ”El Chapo” şi că a pledat vinovată şi a cooperat cu autorităţile după arestarea ei, în februarie.

Citeşte şi: Soţia lui El Chapo a fost arestată pe un aeroport din SUA. Fosta regină a frumuseţii l-ar fi ajutat pe criminal să evadeze!

Soţia traficantului de droguri ‘El Chapo’, condamnată la trei ani de închisoare

Emma Coronel a pledat vinovată în iunie pentru trei capete de acuzare: participare la trafic de droguri, spălare de bani şi tranzacţii cu un traficant străin.

Pe lângă 48 de luni de detenţie, echipa de procurori care se ocupă de dosar solicitase pe 18 noiembrie ca femeia să fie condamnată la cinci ani de eliberare condiţionată şi plata a 1,5 milioane de dolari.

Fostă regină a frumuseţii, Emma Coronel, s-a declarat vinovată de infracţiunile de conspiraţie pentru trafic de cocaină, heroină, marihuana şi metanfetamină în SUA şi spălare de bani, pe lângă alte delicte legate de operaţiuni financiare prin intermediul proprietăţilor comerciale şi rezidenţiale ale lui ‘El Chapo’ în urma căsătoriei sale cu celebrul şef al cartelului mexican, scrie Agerpres.

Joaquin Guzman era considerat cel mai mare traficant de droguri din lume, până la arestarea sa în 2016 şi extrădarea lui în SUA, în 2017. Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă, el îşi execută sentinţa într-un centru de detenţie de maximă securitate din Colorado.


loading...