Soţia lui El Chapo a fost arestată pe un aeroport din SUA. Fosta regină a frumuseţii l-ar fi ajutat pe criminal să evadeze!

Soţia lui El Chapo a fost arestată pe unul dintre aeroporturile din Statele Unite. Fosta regină a frumuseții este acuzată că a fost implicată în spectaculoasele evadări soțului și pentru trafic de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana.

23 feb. 2021, 09:05
Soţia lui El Chapo a fost arestată pe un aeroport din SUA. Fosta regină a frumuseţii l-ar fi ajutat pe criminal să evadeze!

Soţia lui El Chapo a fost arestată pe un aeroport din SUA. Guzmán e condamnat pe viață şi este încarcerat într-un penitenciar din New York pentru trafic de droguri și spălare de bani. Bărbatul în vârstă de 63 de ani este fostul lider al cartelului Sinaloa, despre care oficialii spun că a fost cel mai mare furnizor de droguri către SUA.

Soţia lui El Chapo a fost arestată pe un aeroport din SUA. Fosta regină a frumuseţii l-ar fi ajutat pe criminal să evadeze!

Emma Coronel Aispuro are dublă cetăţenie SUA-Mexic. A participat zilnic la procesul soţului ei din New York, și i-a în rămas loială, spunând la sfârşitul procesului: „Nu-l cunosc pe soţul meu ca persoana pe care încearcă să-l prezinte autoritățile, ci mai degrabă îl admir ca fiinţa umană pe care am cunoscut-o şi cea cu care m-am căsătorit.”

Emma Coronel s-a născut în Santa Clara, California și este fiica lui Ines Coronel Barreras, unul dintre locotenenții lui El Chapo. A crescut în „Triunghiul de Aur” din Sierra Madre din Mexic și s-ar fi întâlnit cu Guzmán la un festival local. Pe atunci avea 17 ani, iar Guzmán 51, scrie The Guardian.

Cofondator al cartelului Sinaloa, «El Chapo» a fost considerat drept cel mai puternic narcotraficant din lume. În iulie 2019, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din Brooklyn pentru că a adus în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină, de-a lungul unui sfert de secol.

„El Chapo” a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare, în urma unui proces de trei luni care a permis să se afle un pic mai mult despre amploarea traficului pe care-l conducerea între Mexic şi Statele Unite.

Arestat în două rânduri în Mexic, Joaquin „El Chapo” Guzman a evadat de fiecare dată, în condiţii ”rocamboleşti”.

În urma celei de a treia arestări, în 2016, la şase luni după o evadare spectaculoasă, printr-un tunel, dintr-o închisoare de înaltă securitate, el a fost extrădat, în ianuarie 2017, către Statele Unite.

Citeşte şi: Raid în jungla de patru miliarde de dolari a lui El Chapo. Laboratoarele de cocaină ale cartelului de la Sinaloa au fost distruse VIDEO