Soţia viceprimar a dat în judecată primăria condusă de soţ. Caz incredibil în judeţul Iaşi

Viceprimarul dintr-o comună din judeţul Iaşi a dat în judecată primăria condusă de soţul său pentru a-şi recupera salariul restant din 2019. La acea vreme, femeia lucra la Serviciul de Taxe și Impozite şi spune că timp de cinci luni nu şi-a primit salariul, deşi a fost în fiecare zi la muncă.

23 iul. 2021, 14:46
Soţia viceprimar a dat în judecată primăria condusă de soţ. Caz incredibil în judeţul Iaşi
Soţia viceprimar a dat în judecată primăria condusă de soţ. Caz incredibil în judeţul Iaşi

Soţia viceprimar a dat în judecată primăria condusă de soţ. Se întâmplă în comuna Sireţel din judeţul Iaşi. Doina Spaiuc, actualul viceprimar al comunei, a lucrat la Serviciul de Taxe şi Impozite din 2005 până în 2019, atunci când spune că fostul primar a dat-o afară fără niciun motiv. Mai mult, aceasta spune că nu şi-a primit salariul pe cinci luni, deşi a fost zilnic la muncă.

Soţia viceprimar a dat în judecată primăria condusă de soţ

Citeşte şi Soţ şi soţie, morţi într-un accident înfiorător în Iaşi. Imaginile în care şoferul face manevra fatală, surprinse de o cameră de bord VIDEO

„Eu nu am nicio pretenție, instanța ce o să decidă, asta o să decidă. Eu nu vreau banii comunei, vreau munca mea pe care am prestat-o. Prin mai a zis că mă dă afară. Am zis: foarte bine, mă dați afară, dar dați-mi ceva la mână. Am lucrat mai, iunie, iulie, august, septembrie am stat la muncă. Că dacă nu mi s-a dat nimic…

Acum sunt într-o situație mai rea decât eram înainte pentru că, având în vedere că soțul este acum primar, zice că mă folosesc de el”, a spus Doina Şpaiuc, actualul viceprimar al comunei Sireţel, potrivit Digi24.

În luna noiembrie 2019, femeia a dat în judecată primăria a fi reîncadrată pe post și pentru a-şi recupera salariilor restante, în valoare de16.500 de lei. Soțul femeii, Gelu Șpaiuc, era viceprimar la acea vreme, dar în 2020 a câştigat alegerile locale şi a preluat şi litigiul soţiei.

„Dacă mă cheamă, instanța eu sunt obligat prin lege să mă prezint. Eu cum pot să spun acum că nu a fost adevărat? Eram de față când își ducea la îndeplinire sarcinile. I-a trimis lucrări, dar nu îi mai dădea condica să semneze, ca să spună după aceea că a venit în vizită la mine”, a spus Gelu Șpaiuc, primarul comunei Sirețel.

Conflictul dintre fostul primar și actuala conducere a primăriei Sirețel e cunoscut și de localnici.

„Nu s-au înțeles, nu! Ei se clănțăneau, nu se aveau pe bune. Relații urâte între ei. Sigur că are dreptate, că a dat-o afară pe nedrept.A fost la muncă ea, a lucrat. A fost la treabă. Dacă ei nu au vrut să o plătească, asta e treaba lor. S-or descurca”, povestesc localnicii.

Femeia spune că a primit decizia de încetare a contractului de muncă abia în noiembrie 2019, la o lună după ce a refuzat să mai presteze munca neplătită și după ce a acționat primăria în judecată.

Ultimul termen a fost în luna iunie, atunci când instanţa a aprobat o expertiză contabilă pentru a stabili cu exactitate câți bani i se cuvin femeii, în condițiile în care susține că din 2018 nu i s-a aprobat nici concediu de odihnă.

Citeşte şi Caz de malarie la Iaşi. Bărbatul de 59 de ani a fost în Africa