Soţul Dianei Şoşoacă a fost dat afară din partidul SOS România chiar de Dragobete: „Aici nu suntem în familie!”

Silvestru Şoșoacă a fost exclus din SOS România, partidul condus de soția sa, Diana Șoșoacă, după ce inițial fusese suspendat din funcția de vice-președinte.

26 feb. 2024, 13:37
Soţul Dianei Şoşoacă a fost dat afară din partidul SOS România chiar de Dragobete: „Aici nu suntem în familie!”

Diana Şoşoacă n-ar mamă, n-are tată, n-are soţ atunci când vine vorba de politică. Potrivit unui comunicat de presă transmis de SOS România, Comitetul Național al formațiunii politice, întrunit la solicitarea organizațiilor județene în plenară extraordinară în data de 24.02.2024, de Dragobete, la București, a decis să îl excludă pe Silvestru Șoșoacă.
„În cazul excluderii lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă, au fost 43 de voturi pentru și două abțineri, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, președintele partidului, abținându-se de la vot”, se arată într-un comunicat al partidului.

Soția lui s-a abținut de la vot. „Aici nu suntem în familie. Aici suntem efectiv persoane individuale care ocupă funcții cu atribuții, cu răspundere, cu asumare. Nu îți îndeplinești răspunderea, asta este”, a declarat Diana Șoșoacă.

Aceeași soartă ca Silverstru Șoșoacă au avut și Mihai Rapcea (vicepreședinte), Vasile Tivadar, Adrian Pinoșanu și Mustăciosu Silviana.

Marcel Viziteu, unul dintre fondatorii formațiunii conduse de Diana Șoșoacă, a fost exclus din Biroul Executiv Central și a rămas un simplu membru de partid, după ce senatoarea a cerut un vot de blam în cazul acestuia.

După decizia luată de partid, Silvestru Șoșoacă a dezvăluit, în exclusivitate la România TV, că are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă.

Toate declaraţiile făcute de Silvestru Şoşoacă aici
EXCLUSIV | Silvestru vrea să divorțeze de Diana Șoșoacă după scandalul politic: „Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta”

Silvestru Şoşoacă, aşteptat în AUR după scandalul cu preşedintele SOS România, soţia sa, Diana Şoşoacă: „Uşile îi sunt deschise”

În replică, Silvestru Şoşoacă a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, a explicat că nu poate fi suspendat decât de congresul partidului şi a lansat la adresa soţiei sale aceleaşi acuzaţii, respectiv că ar fi fost acaparată de interese ale serviciilor secrete, prin consilierii de care s-a înconjurat.

„Ca nu ma voi mai ocupa de organizarea partidului. Nu cititi bine. Nu m-a dat afara, mi s-a spus doar sa nu ma mai ocup de organizare, pentru ca avem diferente de opinii, ca in orice partid mare. De exemplu, in calitate de parinte al acestui partid, sunt principalul protector al acestui partid, inclusiv al presedintelui partidului, doamna senator Diana Sosoaca.”, a încercat să explice Silvestru Şoşoacă, în cadrul emisiunii Punctul Culminant, realizată de Victor Ciutacu.

„Hai sa va zic despre ce e vorba. Cresterea poartidului e buna, dar eu nu sunt multumit. Sunt unii de care partidul SOS Romania trebuie sa scape cat mai repede. Diana zice sa-i mai tinem, sa ne folosim de ei. Mie mi se pare o pierdere de vreme, ca am intrat in an electoral si ar trebui sa ne descotorosim de acesti securistoizi cat mai repede. Si veti vedea ca pana la urma va fi ca mine, cum a fost mereu, pentru ca eu sunt protectorul acestui partid. Ca daca va spun cine sunt aia, o sa va dati seama ca Diana a avut dreptate cand a zis ca a vrut sa ma protejeze.

Citeşte şi: Piedone cere Parlamentului să plătească Primăriei Sectorului 5 o parte din veniturile provenite din chirii şi activităţi comerciale: „Dacă nimeni nu este mai presus de lege, atunci…”

Un fost viceprimar al Romaniei, un altul e o vedeta media, cautator de cadavre, un ex consul la Tel Aviv, care tragea de noi in perioada asta sa mergemn la Moscova la nu stiu ce consilii. Cum sa trec eu peste asa ceva? Trebuie sa scapam de acesti oameni cat mai repede. Nu e logic sa existe lupte serioase? Pai in PNL se decapiteaza aia non-stop. Astia de care vorbesc nu sunt in partid, doar unu e, restul nu, dar au influenta asupra mai multor membri. Secretarul general al partidului nu va mai fi in curand (Iulian Serban).”, a spus Silvestru Şoşoacă.

În urma scandalului, deputatul AUR Dan Tănasă a spus că partidul său este dispus să îl primească pe Silvestru Șoșoacă în echipă.

„Sigur ca da, usile AUR sunt deschise catre orice cetatean care doreste sa contribuie la schimbarea clasei politice”, anunță Dan Tănasă.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, interesată de o candidatură la Primăria Iaşiului: „Cu un naţionalist ca mine, ar putea deveni cel mai important oraş al ţării”