Soţul Dianei Şoşoacă, dat în judecată de poliţistul pe care l-ar fi agresat în scandalul cu jurnalista italiană Lucia Goracci

Silvestru Șoșoacă a fost dat în judecată de polițistul pe care l-a agresat fizic, în momentul când a intervenit în scandalul cu jurnaliștii Rai Uno.

21 feb. 2022, 19:26
Soţul Dianei Şoşoacă, dat în judecată de poliţistul pe care l-ar fi agresat în scandalul cu jurnalista italiană Lucia Goracci

La data de 10 decembrie 2021 oamenii legii au intervenit pentru a domoli conflictul care a avut loc la cabinetul Dianei Șoșoacă. Senatoarea însăși a fost cea care a chemat oamenii legii pentru a-i da afară pe jurnaliștii italieni, după ce aceștia i-ar fi adresat câteva întrebări incomode.

Deși polițiștii s-au prezentat la fața locului la apelul senatoarei, unul dintre oamenii legii a fost abuzat de către Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă. Potrivit plângerii depuse de polițistul în cauză, soțul lui Șoșoacă l-ar fi împins de perete pe acesta și l-ar fi strâns de gât.

După mai mult de două luni de la momentul conflictului, polițistul l-a dat în judecată  pe Silvestru Șoșoacă, pentru ”ultraj”.

“La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil de pe raza sectorului 1 București.

În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arăta în comunicatul oficial.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, după votul din Camera Deputaţilor pentru desfiinţarea SIIJ: „PSD, PNL şi UDMR au votat o reînfiinţare pe steroizi a acestei Secţii Speciale”

Primul termen al procesului s-a desfășurat la începutul lunii februarie la Judecătoria Sectorului 1 București, iar polițistul din cadrul Secției 4 a Capitalei, a fost înștiințat de către magistrați despre aspectele procedurale.

”Solutia pe scurt: Termen administrativ: Potrivit art. 342 C.proc.pen. şi art. 344 alin. 2 C.proc.pen. se comunică persoanei/persoanelor vătămate obiectul procedurii camerei preliminare şi că are termen de cel mult 20 de zile de la data comunicării, timp în care poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Se comunică persoanei vătămate că are dreptul de a-şi angaja un apărător, că se poate constitui parte civilă în cauză”, se arată în decizzia judecătorilor, potrivit Fanatik.ro.

În primă fază, la două zile după conflict, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar de către procurori, sub acuzația că a agresat un polițist în urma conflictului cu jurnaliștii italieni aflați în cabinetul senatoarei.

De cealaltă parte, Diana Șoșoacă susține că atât ea cât și soțul ei au fost victime în întreaga situație și că motivul care i-a stârnit suspiciunea a fost faptul că jurnaliști postului Rai Uno vorbeau engleză.

Citeşte şi: Judecătoarea mituită de Cristi Borcea, cu care a avut şi o relaţie amoroasă, a fost eliberată din penitenciar după executarea a 3 ani şi jumătate dintr-o pedeapsă de 7 ani