Soțul Loredanei Groza a pierdut un proces important cu statul român. Lovitură uriașă pentru afacerile lui Andrei Boncea

Afacerea lui Andrei Boncea a primit o lovitură dură, după ce soțul Loredanei Groza a pierdut un proces important în fața statului român.

06 iul. 2022, 21:03
Soțul Loredanei Groza a pierdut un proces important cu statul român. Lovitură uriașă pentru afacerile lui Andrei Boncea

Andrei Boncea a dat în judecată Guvernul și a cerut aproximativ șase milioane de euro, sumă care reprezintă o parte din producția unui film.

Soțul Loredanei Groza a pierdut un proces important în fața statului român

Procesul prin care Guvernul era obligat să achite 29.875.383 lei a fost intentat de Andrei Boncea și celebrul regizor și producător de film Dragoș Buliga. Din păcate, zilele trecute a venit o veste cât se poate de proastă: au pierdut procesul, în primă instanță.

Concret, companie Frame Film, aparținând lui Boncea și lui Buliga, a dat în judecată Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, procesul având ca obiect pretenții în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.

Citește și: Loredana Groza, ipostază controversată în faţa lui Smiley: „Să te poți uita sub fusta mea”

Conform informațiilor obținute de Fanatik, procesul deschis de compania care produce și Las Fierbinți, celebrul serial de la Pro TV, era unul în care erau solicitate drepturile bănești din schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografiei.

Potrivit schemei de ajutor din cinematografie, Guvernul era obligat să suporte până la 35% din bugetul producțiilor străine filmate în țara noastră. Iar suma de aproape 30 de milioane de lei reprezintă, conform informațiilor noastre, treimea promisă de Guvern în cazul producției Codul Asasinului.

Pelicula i-a avut în rolurile principale pe Samuel L. Jackson, Michael Keaton și Maggie Q. În aceeași producție au jucat și actorii români Tudor Chirilă, George Piștereanu și Florin Piersic Jr.

Frame Film a avut venituri consistente anul trecut

Compania la care sunt implicați Andrei Boncea și Dragoș Buliga a avut un an foarte bun din punct de vedere financiar. Astfel, conform datelor ANAF consultate de Frame Film a avut o cifră de afaceri de peste 42 de milioane de lei și un profit de peste 7 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro).

Trebuie însă precizat că, în 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de aproape 3 ori mai mare, peste 110 milioane de lei, iar profitul a fost de aproape 7 ori mai mic, puțin peste 1,1 milioane de lei, semn că investițiile făcute în producția cinematografică au fost uriașe.

Citește și: Loredana Groza și-a şocat fanii cu o schimbare radicală de look: „Ai început să semeni din ce în ce mai mult cu Drăguşanca”

Așadar, dacă nu va reuși să câștige, la recurs, suma cerută de la Guvern, lovitura financiară dată companiei va fi, probabil, resimțită serios în buzunarele acționarilor companiei la care e implicat soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea.