Şova: Decizia CCR este corectă. Fostul general Pacepa se regăseşte încă pe listele electorale

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, joi, că hotărârea Curţii Constituţionale de a amâna luare unei decizii privind referendumul până pe 12 septembrie este "corectă, normală, firească" şi trebuie respectată.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 15:25
Şova: Decizia CCR este corectă. Fostul general Pacepa se regăseşte încă pe listele electorale

Senatorul Dan Şova a salutat „realismul” şi „profesionalismul” judecătorilor CCR şi a anunţat că în perioada următoare vor fi reactualizate liste electorale permanente.

„Salut decizia raţională şi realistă a magistraţilor care nu se pot baza pe ficţiuni. A te pronunţa pe un referendum care reprezintă un prag înseamnă să iei în considerare populaţia care există”, a declarat senatorul Dan Şova.

El a spus că, în perioada următoare, Guvernul, prefecţii, primarii, AEP şi Direcţiile de evidenţă informatizată a populaţiei se vor apuca de treabă şi vor reactualiza listele electorale permanente.

Şova a spus că România s-a aflat până în acest moment într-o situaţie extrem de dificilă, întrucât listele electorale permanente nu au fost actualizate în ultimii 20 de ani, în conformitate cu prevederile legale, ajungându-se la situaţia ca fostul general Pacepa să se regăsească pe listele de la Liceul Caragiale.

Curtea Constituţională a amânat pronunţarea asupra rezultatului referendumului pentru data de 12 septembrie. CCR a solicitat Guvernului României ca, pâna la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012.