Şova: Iohannis și-a bătut joc de peste 100 de milioane de euro din bani publici

Dan Sova este de părere că autoritățile trebuie să investigheze în continuare toate plângerile și să facă lumină în cazul investiţiilor de la Aeroportul Sibiu.

RomaniaTV.net
05 sept. 2014, 14:17
Şova: Iohannis și-a bătut joc de peste 100 de milioane de euro din bani publici

„Apar noi dovezi și dezvăluiri care ridică serioase semne de întrebare cu privire la trecutul lui Klaus Iohannis și la legalitatea activităților pe care le-a coordonat în calitate de primar al Sibiului.

Potrivit unor informații vehiculate în presă, proiectul Aeroportului Internațional al Sibiului – demarat în 2006 pentru a servi, un an mai târziu, evenimentului «Capitală Culturală Europeană» – nu este gata nici până azi, deși s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro. Iar întreaga afacere, coordonată de Iohannis ca primar și de Martin Bottesch, fostul președinte al CJ Sibiu, este învăluită în suspiciuni de corupție, clientelism, nereguli și cheltuiri iresponsabile ale banului public. Se pare că s-au atribuit contracte fără licitație, s-au ales firme anume, s-au eliminat din proiect specialiștii români, iar o bună parte din lucrări s-au efectuat defectuos, în bătaie de joc. Totul arată a un mare tun din bani publici dat de candidatul PDL-PNL!

Încălcările sunt atât de grave încât DNA a luat în atenție plângerile oficialilor locali care au făcut publice toate aceste grave abateri. În aprilie 2012, DNA București a propus începerea urmăririi penale a lui Martin Bottesch pentru abuz în serviciu. Autoritățile trebuie să investigheze în continuare toate plângerile și să facă lumină în acest caz, inclusiv în ceea ce-l privește pe primarul Sibiului!

Cum ar putea fi Iohannis un președinte credibil al României, din moment ce nu a fost în stare să gestioneze eficient și legal nici măcar aeroportul din propriul său oraș? Cineva acuzat de clientelism, corupție și irosire a banilor publici nu poate reprezenta România și interesele românilor!”, afirmă purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova.