SpaceX lansează doi sateliţi-prototip dintr-o flotă de 12.000 de sateliţi care vor furniza internet în toată lumea

Publicat: Vineri, 16 Februarie 2018 08:55 // Actualizat: Vineri, 16 Februarie 2018 08:55 // Sursa: romaniatv.net

O rachetă Falcon 9 ce va decola sâmbătă de la baza militară Vandenberg, din California, va plasa pe orbită doi sateliţi prin care SpaceX va testa viitoarea reţea de sateliţi prin care compania vrea să ofere internet în orice zonă din lume.

Foto: NASA, SpaceX

Misiunea principală de sâmbătă pentru racheta Falcon 9 este lansarea satelitului comercial Paz. Operaţiunea este comandată de Spania, iar satelitul va fi folosit de guvernul spaniol şi de mai multe companii din Spania.

Ca misiune secundară, alături de Paz, SpaceX va trimite în spaţiu cu aceeaşi rachetă doi sateliţi-prototip. Numiţi Microsat-2a şi Microsat-2b, cei doi au rolul de a testa sistemul prin care compania americană îşi va pune la punct viitoarea flotă de sateliţi care vor transmite internet pe Pământ.

Planul celor de la SpaceX este de a crea o reţea de aproape 12.000 de sateliţi care să se deplaseze continuu şi în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanenţă orice loc de pe Pământ.

7.518 sateliţi vor orbita la o distanţă de aproximativ 322 de kilometri, în timp ce alţi 4,425 de sateliţi vor sta pe o orbită de 1.126 de kilometri în jurul planetei, operând pe frecvenţe radio diferite.

Pentru aceasta, SpaceX trebuie să pună la punct mai multe aspecte. În primul rând, compania americană va avea nevoie de acces la o parte a spectrului radio pentru a realiza conexiuni prin intermediul sateliţilor săi.

În al doilea rând, oamenii lui Elon Musk trebuie să configureze sateliţii astfel încât aceştia să se mişte în permanenţă şi sincronizat în jurul Pământului.

O altă problemă majoră va fi reprezentată de antenele folosite pentru recepţionarea semnalului. Acestea vor trebui să se conecteze rapid de la un satelit la altul, pentru a fi în contact cu cel mai apropiat satelit.

SpaceX speră ca primul satelit operaţional la nivel internaţional să fie deja disponibil anul viitor. Compania prevede că în 2025 va avea o bază de 40 de milioane de abonaţi şi venituri de 30 de miliarde de dolari din acest proiect.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Elon Musk falcon 9 sateliti spacex SpaceX
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 feb 01:50
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Probabil , ca in Viitor , v-a fi trimis in Spatiu , si Windows 11 , si cu o Carte , in care se explica , cum se Instaleaza Windows 11 , pe Inteligenta Artificiala .
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H