Şpagă prin aplicaţie. Cum a încercat un român să scape de dosar penal

Şpagă prin aplicaţie. Un bărbat a încercat să scape de dosarul penal pentru încălcarea Codului Rutier oferindu-i poliţistului şpagă. Cum agentul a refuzat, şoferul i-a trimis banii printr-o aplicaţie bancară.

19 feb. 2021, 09:05
Şpagă prin aplicaţie. Cum a încercat un român să scape de dosar penal
Şpagă prin aplicaţie. Cum a încercat un român să scape de dosar penal

Şpagă prin aplicaţie. Un şofer cu permisul suspendat a fost prins la volan de poliţişti. Bărbatul a încercat să scape de dosar penal oferind mită agentului care l-a oprit.

Şpagă prin aplicaţie dată de un şofer

Incidentul s-a petrecut în Timiş, în ajunul Crăciunului. Bărbatul care avea permisul suspendat a fost oprit la un filtru. Acesta a încercat să scape de dosarul penal şi i-a oferit poliţistului 500 de lei. Agentul a refuzat, însă şoferul i-a trimis banii printr-o aplicaţie bancară, potrivit Digi24. 

În această situaţie, poliţistul a denunţat tentativa de mituire. Dovada a fost găsită în istoricul tranzacțiilor.

Șoferul fără permis a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Citeşte şi Şofer amendat pentru aglomeraţia din autobuz în Buzău. Sancţiunea primită pentru că nu a respectat regulile în pandemie

A fost oprit în trafic de doi polițiști. Ca să scape, a început să tușească spre ei și să spună că are COVID. Pedeapsa drastică primită de tânăr

Bărbatul de origine daneză s-a enervat pentru că a fost oprit în trafic și a început să-i amenințe pe polițiști. Văzând că nu e lăsat să plece, a făcut o glumă, care ulterior s-a dovedit a fi foarte neinspirată. Acesta a început să tușească spre oamenii legii și apoi a strigat că are coronavirus.

Polițiștii l-au reținut pe individ, iar instanța a decis că gestul său a fost „o ameninţare criminală de violenţă”.

Incidentul s-a petrecut în martie anul trecut, în oraşul danez Aarhus. Maşina, în care bărbatul de 20 de ani era pasager, a fost oprită în trafic de doi agenţi în timpul primei semi-carantine în Danemarca.

Citeşte şi Dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită rămâne la Tribunalul Maramureş

După ce a fost oprit, a început să tușească foarte aproape de agenți și să spună că are COVID, conform Antena3. În instanță, bărbatul de 20 de ani s-a apărat spunând că era euforic când a tușit pentru că abia își sărbătorise ziua de naștere.

Inițial, individul a fost achitat de tribunalul districtual din Aarhus pentru tuse, dar a primit o pedeapsă de o lună de închisoare pentru că a fugit dintr-o maşină de patrulare care îl ducea la o secţie de poliţie. El s-a predat câteva zile mai târziu.

Tânărul a primit la apel o pedeapsă de trei luni de închisoare. A cerut achitarea, iar apoi a primit o sentință și mai aspră.

Tânărul a primit sentința joi, 18 februarie. Pentru că a tuşit în faţa a doi poliţişti şi a strigat că are COVID, bărbatul a primit patru luni de închisoare pentru „ameninţare criminală”.