Spaima dinozaurilor: Tyrannosaurus Rex nu era doar un necrofag, ci şi un prădător

Publicat: Marţi, 16 Iulie 2013 14:54 // Actualizat: Marţi, 16 Iulie 2013 14:54 // Sursa: RTV.net

Urmele de muşcătură ale unui Tyrannosaurus rex flămând sprijină ipoteza că temutul dinozaur îşi vâna prada şi nu era doar un simplu necrofag, conform unui nou studiu.

Foto: Robert DePalma

Cercetătorii au identificat un fragment al unui dinte de T-rex între două vertebre ale cozii unui dinozaur cu cioc de raţă descoperit într-un sit din nord-vestul Dakotei de Sud. Dintele este parţial acoperit de ţesut osos regenerat, ceea ce indică faptul că micuţul dinozaur cu cioc de raţă a supravieţuit atacului unui T-rex şi a trăit cel puţin câţiva ani după acest atac, scrie Agerpres.

Iar cum acest dinozaur era viu când a fost atacat, această descoperire demonstrează faptul că T-rex vâna alte animale şi nu era un simplu necrofag în căutarea următorului leş, conform concluziei publicate în ultimul număr al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.

Această fosilă veche de aproximativ 67 de milioane de ani demonstrează că T-rex vâna pentru a se hrăni, subliniază şi David Burnham de la Universitatea din Kansas, participant la acest studiu.

Paleontologii susţin că T-rex, supranumit şi "spaima dinozaurilor", vâna pentru a se hrăni, dar nu refuza nici leşurile ocazionale pe care le întâlnea în drumul său, la fel ca majoritatea animalelor mari de pradă din prezent.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H