Spălatul pe dinţi previne infarctul

În urma unui studiu realizat de către cercetătorii britanici, s-a demonstrat că persoanele care obișnuiesc să se spele pe dinți de minimum două ori pe zi au un risc mult mai scăzut de a face infarct.

RomaniaTV.net
02 nov. 2016, 10:42
Spălatul pe dinţi previne infarctul

Existența unor boli ale gingiilor predispune la apariția bolilor cardiace, prin urmare nu ar trebui să ne mire deloc rezultatele acestui studiu.

La cercetare au participat 11.000 de oameni, cu vârsta medie de 50 de ani. Au fost urmărite și analizate problemele medicale cu care aceștia s-au confruntat timp de opt ani.

Inima se îmbolnăvește

În această perioadă, au avut loc nu mai puțin de 555 de atacuri de inimă. Din păcate, 170 dintre cei care le-au suferit au și decedat.

Citeşte şi  Obiceiuri care îţi îmbolnăvesc inima

Cei care se spălau pe dinți rar sau deloc, riscul s-a dovedit cu 70% mai ridicat decât în cazul celor care au făcut această activitate de două ori pe zi.

Se poate ajunge și la infecții

În plus, tot în urma acestui studiu, s-a ajuns la concluzia că  igiena orală precară este asociată și cu prezența, în sânge, a unor markeri ai inflamației.

Se pare că numeroase tipuri de bacterii pot pătrunde în fluxul sangvin, mărind riscul apariției unui atac de inimă, indiferent de starea generală de sănătate a persoanei respective.

Top 6 alimente contra kilogramelor în plus