Spania analizează scurtarea programului de lucru, la patru zile pe săptămână

Spania analizează scurtarea programului de lucru, cât şi o reducere a săptămânii de lucru la patru zile, a anunţat vicepremierul Pablo Iglesias. Se analizează propunerea unei scurtări a programului de lucru pentru impulsionarea angajărilor.

07 dec. 2020, 11:20
Spania analizează scurtarea programului de lucru, la patru zile pe săptămână
Spania analizează scurtarea programului de lucru

Spania analizează scurtarea programului de lucru. Ministerul muncii analizează şi scurtarea săptămânii de lucru la patru zile, potrivit Bloomberg, citat de Digi 24.

Spania analizează scurtarea programului de lucru

Declarația lui Pablo Iglesias vine la câteva zile după ce gigantul de bunuri de larg consum Unilever a anunțat că va testa o săptămână de lucru de patru zile în Noua Zeelandă pentru a spori bunăstarea lucrătorilor și a crește productivitatea.

Ideea unei săptămâni de lucru mai scurte există de ani de zile în întreaga lume, dar a fost luată în considerare mult mai serios în contextul economic din acest an.

Citeşte şi: Român arestat în Spania. A jefuit patronii unui supermarket şi a încercat să dea cu maşina peste ei

E oficial, Crăciun şi Revelion cu maxim 10 persoane în Spania

Guvernul spaniol a convenit cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa.

Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Ajunului Anului Nou de Crăciun şi Revelion, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum 6 oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie.

Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.

Citeşte şi: Atenţie, turişti! Spania impune un test PCR negativ pentru cei care vin din România

Ministrul Sănătăţii nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun şi Revelion pentru a fi cu familia. ”Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a spus Salvador Illa, citat de presa internaţională.

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor. Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.


loading...
Partenerii noștri