Spania își respectă blazonul, la CM 2022. A zdrobit cu 7-0 Costa Rica. Lecție de fotbal pentru Germania și Argentina

Alături de Anglia, Spania rămâne una dintre favoritele de la Mondial care-și respectă blazonul. Argentina și Germania au fost umilite de „outsideri".

23 nov. 2022, 19:58
Spania își respectă blazonul, la CM 2022. A zdrobit cu 7-0 Costa Rica. Lecție de fotbal pentru Germania și Argentina

Miercuri seara, în primul meci din grupa E, din care mai fac parte Germania și Japonia, ibericii au spulberat naționala din Costa Rica.

După 45 de minute, spaniolii au făcut 3-0, iar în repriza secundă au mai marcat de două ori. Olmo a deschis scorul în minutul 11, Asensio a făcut 2-0 în minutul 21, iar după alte zece minute, Torres a înscris din penalty.

Același Torres a mai marcat o dată în minutul 54, Gavi a înscris pentru 5-0 în minutul 74. Spaniolii și-au sugrumat adversarul până la final. Soler a făcut 6-0 în minutul 90, iar în prelungiri, două minute mai târziu, Morata a închis tabela. S-a terminat 7-0 pentru campioana din anul 2010.

 

Spania nu și-a lăsat adversara să tragă nici măcar o dată LA poartă

 

Modesta națională din Costa Rica nu a reușit să tragă nici măcar un șut la poarta lui Simon, care a transpirat mai mult la antrenament. De partea cealaltă, Spania a bifat șapte șuturi pe spațiul porții lui Navas, respectiv opt pe lângă. Posesia a fost zdrobitoare, de peste 80% în favoarea ibericilor, care au spulberat moralul fotbaliștilor americani.

Antrenorul Luis Enrique nu și-a menajat vedetele. Echipa câștigătoare a arătat astfel:

Simon – Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba – Gavi, Busquets, Pedri – Torres, Asensio, Olmo.

De partea cealaltă, doar două nume sonore: portarul Navas și atacantul Campbell.

Duminică, pe 27 noiembrie, Spania se va confrunta cu Germania, umilită miercuri de Japonia. Niponii vor juca tot duminică, împotriva celor din Costa Rica. Astfel, asiaticii au marea șansă de a trece de grupe.