Spaniolii aduc un OMAGIU naţional victimelor accidentului de tren din Galicia

Un minut de reculegere a fost păstrat joi, la ora locală 12.00, pe tot cuprinsul Spaniei, în multe oraşe şi în toate instituţiile publice, de la toate nivelurile administraţiei.

RomaniaTV.net
25 iul. 2013, 10:44
Spaniolii aduc un OMAGIU naţional victimelor accidentului de tren din Galicia

Comunitatea autonomă spaniolă Galicia va fi pentru totdeauna mai tristă, din cauza tragicului accident feroviar petrecut miercuri seară, când 78 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma deraierii trenului în care se aflau, după cum a declarat şeful executivului regional, Alberto Núñez Feijóo.

Mai mult, în Galicia au fost decretate şapte zile de doliu. Preşedintele galician Alberto Nuñez Feijóo a anunţat joi „cel mai important doliu din istoria regiunii”, în urma accidentului feroviar de miercuri seară, în timp ce regele Juan Carlos al Spaniei şi prinţul moştenitor Felipe şi-au suspendat, joi, activităţile oficiale „în semn de doliu”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei regale.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din istoria Spaniei şi este primul care are loc pe liniile de tren de mare viteză, o reţea apreciată drept una dintre cele mai bune din lume.