Spaniolii nu mai pot fi ţinuţi în frâu. Poliţia a „spart” peste 400 de petreceri în weekend, numai la Madrid

Petrecerile ilegale care încalcă restricţiile sanitare pentru prevenirea COVID-19 proliferează la fiecare sfârşit de săptămână la Madrid, unde poliţia municipală a întrerupt în acest weekend 418 de astfel de petreceri,

15 feb. 2021, 20:29
Spaniolii nu mai pot fi ţinuţi în frâu. Poliţia a „spart” peste 400 de petreceri în weekend, numai la Madrid

Aceste petreceri proliferează mai ales în weekenduri, deşi sunt total interzise în contextul situaţiei de urgenţă impusă de cel de-al treilea val de coronavirus. Între 5 şi 7 februarie, agenţii de poliţie au intervenit în 395 de petreceri ilegale, potrivit surselor municipale, iar în weekend-ul 12-14 februarie au fost întrerupte 418 petreceri, potrivit El Mundo.

Aceste petreceri încalcă în mod repetat normele sanitare, precum distanţarea socială, numărul de persoane care se reunesc şi uzul obligatoriu al măştilor sanitare, potrivit surselor municipale.

Într-o astfel de intervenţie, care a avut loc în acest sfârşit de săptămână, poliţia a întrerupt o reuniune de 66 de persoane, dintre care 11 erau minori, desfăşurată într-un depozit din centrul capitalei Madrid.

Citeşte şi Pandemia face ravagii în Spania. Sunt patru milioane de șomeri, aproape 17% din populația activă

Agenţii de poliţie au împărţit şi 450 de sancţiuni pentru consum de alcool pe domeniul public şi au fost amendate peste o mie de persoane pentru că se aflau pe stradă la o oră nepermisă, având în vedere că la Madrid este în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 22:00 şi 06:00.

De asemenea, Poliţia Naţională a arestat 53 de persoane şi a amendat peste 1.200 de cetăţeni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a contagierilor la Madrid.

Cel de-al treilea val de coronavirus este în scădere în Spania, dar continuă să îngijoreze numărul constant al deceselor, cu o medie de 500 pe zi, şi rata de ocupare a paturilor la ATI care este de 40 %.

De la începerea pandemiei, Spania a înregistrat în total 3.056.035 de cazuri şi 64.747 de decese de COVID-19, potrivit ultimelor date oficiale publicate vineri de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Eroare uriaşă în Spania. Andaluzia a irosit 20% din dozele de vaccin Pfizer, din cauză că a cumpărat 25 de milioane de seringi neconforme