Coronavirus ar putea afecta şi o specie de maimuţe pe cale de dispariţie

Conducerea Parcului Naţional Vingura din Congo a decis să interzică vizitele turiştilor până în luna iunie pe motiv că gorilele de munte, o specie de primate pe cale de dispariţie, s-a putea îmbolnăvi de coronavirus. Medicii veterinari avertizează că aceste maimuţe ar putea suferi complicaţii pe fondul răspândirii virusului COVID-19.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 07:02
Coronavirus ar putea afecta şi o specie de maimuţe pe cale de dispariţie

O treime din exemplarele de gorile de munte trăiesc în Parcul Naţional Virunga din Congo. Din cauza epidemiei de coronavirus, conducerea rezervaţiei naturale a decis să interzică accesul vizitatorilor până pe 1 iunie, scrie Daily Mail.

Chiar şi o răceală obişnuită poate ucide o gorilă, susţin specialiştii Fondului Mondial pentru Natură.

Decizia conducerii parcului naţional a fost salutată de asociaţiile de protecţie a animalelor din Congo.

„Ştim că gorilele sunt foarte sensibile la bolile contractate de oameni. Oricine este răcit sau care gripă nu are voie să vadă gorilele. Pentru că există numeroase cazuri de pacienţi asimptomatici, punem în pericol şi gorilele”, a afirmat Paula Kahumbu, directorul asociaţiei de protecţia a animalelor WildlifeDirect.

Măsurile de păstrare a unei distanţe de siguranţă nu sunt suficiente pentru a proteja aceste primate pentru că majoritatea turiştilor încalcă aceste reguli, spun autorităţile. 

Gorilele de munte au fost incluse pe lista animalelor pe cale de dispariţie din cauza braconajului, a bolilor şi a intervenţiei oamenilor în habitatul natural.

Vasile Ouatu, patronul lui Unic Piatra Neamţ, al treilea român ucis de CORONAVIRUS. A avut dosar penal după ce a refuzat INTERNAREA