Spectacol de magie în mall, de Ziua Copilului! Sute de copii și părinți fascinați au uitat complet de regulile obligatorii

Spectacolul de magie ținut într-un mall din București, de 1 iunie, i-a fascinat atât de tare pe copii și pe părinții lor încât au uitat cu toții de regulile de protecție.

02 iun. 2021, 13:25

Sute de persoane, atât copii, cât și părinți, s-au adunat în fața scenei amplasate în centrul comercial Militari Shopping pentru a asista la numerele de magie prezentate de Robert Tudor.

Numărul uriaș de spectatori nu le-a mai permis acestora să păstreze distanțarea fizică impusă de autorități. Mulți părinți nu au purtat nici masca de protecție obligatorie în spațiile închise.

„Mulțumesc și la mulți ani tuturor! Sunteți minunați, în ciuda vremii de afară! Astăzi am fost în Militari Shopping unde a fost minunat, după cum se vede și în poze”, a scris Robert Tudor pe Facebook.

Ce spune legea privind organizarea spectacolelor în spațiile interioare:

Începând cu data de 01.06.2021, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

În condițiile alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

1 iunie la cinema. Aglomerație de nedescris în prima zi a marii relaxări

Aglomerație de nedescris a fost în majoritatea centrelor comerciale din Capitală. Mersul la cinematograf pare că a fost una dintre activitățile care le-a lipsit cel mai mult românilor, astfel că au profitat din plin de ziua liberă de 1 iunie și s-au dus direct la film.

Majoritatea cinematografelor din București s-au redeschis după aproape un an în care sălile au fost mai mult închise, în contextul pandemiei de coronvirus. Anul acesta, în ianuarie – februarie, operatorii au avut posibilitatea să-și repornească afacerile, însă luând în considerare numărul de spectatori pe care i-ar fi putut primi, aceștia au decis să mai țină o perioadă lacătul pe uși. Până ieri. Scăderea numărului de infectări cu coronavirus a schimbat datele problemei pentru cinefili.

Cum vremea ploioasă i-a împiedicat să se bucure de timpul petrecut în aer liber, sute de români au așteptat de 1 iunie să cumpere bilete la film, la un cinematograf al unui mall din Capitală. Copii, adolescenți, părinți, chiar și bunici au înotat într-o aglomerație de nedescris pentru a viziona producțiile cinematografice pe care le-au așteptat atât de mult.

Sute de copii însoțiți de părinți, în fața Muzeului Grigore Antipa

Coadă uriaşă de persoane în faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, de Ziua Copilului. Peste 100 de copii şi adulţi au așteptat ieri nerăbdători să viziteze muzeul.

Vremea neprietenoasă din prima zi de vară nu i-a ţinut în casă. Echipaţi corespunzător, cu umbrele, haine de ploaie, dar şi cu măşti de protecţie, românii au așteptat ore întregi în faţa muzeului, formând o coadă aproape kilometrică.