Spectacolul Dakarului, în deşertul din Peru. Francezii conduc Raliul VIDEO

Pilotul Nasser Al-Attiyah (Buggy) a câştigat etapa a 3-a a Raliului Dakar 2013, desfăşurată între localităţile Pisco şi Nazca, din Peru, pe o lungime de 343 km (243 km cronometraţi). El a urcat pe locul doi în clasamentul general, în spatele francezului Stéphane Peterhansel.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 08:22
Spectacolul Dakarului, în deşertul din Peru. Francezii conduc Raliul VIDEO

Francezul Stéphane Peterhansel, Nasser Al-Attiyah, din Qatar, şi americanul Robby Gordon sunt piloţii care par să se bată anul acesta pentru câştigarea Raliului Dakar. Competiţia a ajuns la etapa a treia, disputată în deşertul din Peru, iar aceştia au dus o luptă pasionantă. de această dată, cu cel mai bun timp pe cei 243 km cronometraţi a fost înregistrat sportivul asiatic, Al-Attiyah fiind dealtfel câştigătorul ediţiei din 2011.

Totuşi, Stephane Peterhansel este noul lider, după ce a terminat etapa pe locul 3, în timp ce americanul Gordon a fost pe locul 2, cu o întârziere de un minut şi 18 secunde faţă de câştigătorul de etapă.

La clasa moto, etapa a fost câştigată de Francisco Lopez, dar noul lider al clasamentului general este francezul Cyril Despres, care are un avans de 2 minute şi 51 de secunde faţă de Lopez. Etapa a fost marcată de accidentarea lui Frans Verhoeven care a căzut la viteză mare, însă a el a reuşit în cele din urmă să continue cursa. „Au trecut ani de zile de când nu am mai avut un asemenea accident. Am fost un om norocos, pentru că nu sunt rănit grav. Accidentul s-a petrecut din vina mea„, a spus acesta.


loading...