Spectaculos: prima companie care va zbura de pe Aeroportul Băneasa. Care sunt destinațiile de vacanță pentru vara lui 2023

De câțiva ani, timid, România a început investițiie în transporturi. Un exemplu în acest sens reprezintă Aeroportul Băneasa, care va fi redeschis. Astfel, a fost deja anunțată prima companie aeriană care va zbura de pe acesta. 

23 feb. 2023, 15:03
Spectaculos: prima companie care va zbura de pe Aeroportul Băneasa. Care sunt destinațiile de vacanță pentru vara lui 2023

Prima companie care va zbura de pe Aeroportul Băneasa – „Aurel Vlaicu” va fi Fly Lili.

Turoperatorul Coral Travel, controlat în totalitate de Coral Holding, companie din Turcia, a comunicat deja oferta sa de zboruri charter pentru diverse destinații de vacanță, din regiune. Astfel, de la jumătatea lunii aprilie vor fi zboruri charter din București spre destinații precum Turcia, Egipt și Tunisia, operate de Fly Lili.

Cei de la Coral Travel Group (OTI Holding) desfășoară operațiuni prin intermediul a 37 de companii active în 22 de țări.

Fly Lili este administrată prin Fly Lili SRL (fostă Consol Software Ro SRL), companie care are ca obiect principal de activitate transporturi aeriene de pasageri. Fly Lili este un business al germanului Jurgen Andreas Faff, în vârstă de 53 de ani, născut în Mediaș – jud. Sibiu. Asociat minoritar este Eugen Ciobanu, care deține 10% din acțiuni.

 

Cum arată aeroportul din Brașov, singurul construit în România ultimilor 50 de ani

 

Un alt aeroport care va putea fi utilizat de români, în 2023, va fi Aeroportul din Brașov – Ghimbav.

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este singurul aeroport construit în România post-ceaușistă. De asemenea, este primul realizat de la zero în ultimii 50 de ani.

Pentru început, vor fi trei zboruri săptămânale. Din 16 iunie 2023, de pe noul aeroport din centrul țării fi zboruri vinerea și sâmbăta spre Antalya – Turcia și spre Creta – Grecia. De asemenea, din octombrie, agențiile de turism vor avea zboruri și spre Egipt.

Zborurile pentru Egipt vor fi introduse din octombrie, către Hurghada – VEZI AICI programul/cursele din Brașov + imagini cu noul aeroport.