Spectaculos! Un bărbat mănâncă o cantitate impresionantă de lămâi fără să facă nicio grimasă. Expresia feţei este fabuloasă

Un bărbat, mare amator de lămâi şi având la activ un record de 13 lămâi, a decis să-şi depăşească propriul record. Astfel, având în faţă o farfurie pe care a aşezat 20 de lămâi, bărbatul a purces la consumarea lor.

25 mai 2022, 11:15

Un bărbat mănâncă lămâi, iar pe faţa lui nu se observă nicio grimasă. După cum ştim, gustul acru produce contracatera întregii feţe. Nu este şi cazul acestui bărbat, care nu face decât să-şi fixeze privirea în sus şi să mănânce una după alta 15 dintre cele mai acre citrice.

Acum patru ani am stabilit un record de 13 lămâi, acum vreau să depăşesc recordul„, spune Felix Constantin Ţămbrescu în videoul postat pe TikTok.

În faţa lui, se află o farfurie cu 20 de lămâi curăţate de coajă. Mai puţin de cinci minute i-a luat bărbatului să 15 dintre ele, depăşindu-şi, astfel, recordul anterior.

@dancostel5446♬ Am Nevasta Puturoasa – Paul de la Brasov

Videoclipul a strâns aproape 2.00 de aprecieri şi peste 1.500 de comentarii. Mai mulâi comentatori au spus că li se face gura pungă şi le vine să se strâmbe numai când îl privesc.

De ce ne strâmbăm când mâncăm lămâi

Atunci când mâncăm ceva acru, experienţa este trăită cu toate simţurile. Nu doar limba se face pungă, ci toată fața se contractă ca urmare a disconfortului. Această reacţie a apărut în urma evoluției. Multe plante care se găsesc în natură au arome sunt otrăvitoare, iar reacția puternică a corpului este modul său de a te apăra de rău. Altfel spus, grimasa provocată de gustul acru este un mecanism perfect de apărare al corpului!

Citeste si Coaja de lămâie, beneficii imense pentru sănătate. De ce nu trebuie să o mai arunci de acum înainte!

Există, desigur, şi o explicaţie ştiinţifică. Oamenii de ştiinţă spun că senzaţia de acru intens care îţi înțepenește papilele gustative este o urmare a acţiunii ionilor de hidrogen pe care acizii îi eliberează atunci când se combină cu saliva. Când gura detectează acest acid, te anunță prin contractarea feţei. Este aşa-numitul răspuns de respingere, potrivit Livescience.com. Reacțiile limbii la alimente amare sau picante sunt şi ele răspunsuri de respingere.

Citeste si Leacul minune care te scapă de durerile de articulaţii. Ai nevoie doar de coajă de lămâie şi de puţin ulei de măsline