Speranţa Cliseru: Nu prefectul conduce operaţiunile, nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor. N-am făcut nimic ilegal

Prefectul Capitalei a declarat marţi că nu ştie dacă discuţiile sale private au fost sau nu urmărite, aşa cum a prezentat ministrul de Interne, Carmen Dan, în cadrul Comitetulul Executiv (CEx) al PSD, afirmând că ea discută mult cu secretarul de stat din MAI. De asemenea, ea a spus că este neobişnuit să se discute atât de mult despre prefect în situaţia creată după protestul din 10 august şi a spus că ea nu se consideră victima nimănui şi că doarme liniştită noaptea, potrivit news.ro.

RomaniaTV.net
04 sept. 2018, 10:30
Speranţa Cliseru: Nu prefectul conduce operaţiunile, nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor. N-am făcut nimic ilegal

„Nu mă pricep, nu sunt antrenată de servicii secrete, nu ştiu dacă am fost urmărită sau nu. Am avut multe discuţii cu secretarul de stat (din MAI – n.r.). Nu le-am văzut, nici doamna ministru nu le-a arătat, cred că doar s-a referit. Nu ştiu la ce s-a referit. Eu am discuţii cu multă lume şi cu domnul secretar de stat am avut discuţii, dar nu ştiu la care dintre discuţii s-a referit dumneaei”, a afirmat Speranţa Cliseru, la ieşirea din Comisia de apărare unde ar fi trebuit să fie audiată şi unde audierile au fost anulate cupuţin timp înaintea orei la care a fost invitată.

De asemenea, aceasta a spus că nu simte că ar exista un conflict între ea şi Carmen Dan.

Totodată, prefectul Capitalei a precizat că nu prefectul conduce operaţiunile Jandarmeriei şi se discută prea mult despre ea. Cliseru a mai spus că nu se consideră victima nimănui, ea îşi vede de treabă şi doarme liniştită noaptea.

„A fost probabil neobişnuit să se discute atât despre prefect, pentru că nu prefectul conduce operaţiunile şi nici nu pregăteşte acţiunea în apărarea instituţiilor şi a ordinii publice, deci e prea multă discuţie despre prefect. Nu sunt nicio victimă. De ce aş fi victimă? Eu îmi văd de treaba mea, de atribuţiile mele, ştiu ce am de făcut. Nu sunt victima nimănui, ca să fie foarte clar. Nu mă simt victimă, nu ma simt oropsită, eu îmi văd de treaba mea. Atâta vreme cât în statul român legislaţia şi drepturile omului se respectă, eu nu am probleme. Eu dorm liniştită pe pernă. Nu am făcut nimic ilegal, nu am facut nimic imoral, nu dau vina pe alţii. Eu mi-am asumat responsabilităţile, m-am dus în Piaţă, cu toate că puteam să trimit un reprezentat, nu am făcut-o. M-am dus eu acolo. Nu în Piaţă, cum aţi spus dumneavoastră (jurnaliştii – n.r), nu mă plimbam pe acolo. Eu am fost în locul în care mi s-a indicat să mă duc, ca un om disciplinat, nu sunt militar, nu sunt şeful Jandarmilor”, a mai spus ea.

Speranţa Clişeru s-a prezentat marţi la parchetul general, iar surse citate de Agerpres au precizat că ar fi venit pentru a face precizări în dosarul de anchetă deschis după violenţele de la protestul din 10 august, deşi prefectul a negat acest lucru.

De asemenea, Speranţa Cliseru trebuia să să fie audiată marţi în Comisia de apărare din Senat pe tema violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, alături de ministrul de Interne Carmen Dan şi de coordonatul jandarmilor din seara de 10 august, dar senatorii PSD şi ALDE au propus şi votat scoaterea audierilor de pe ordinea de zi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că episodul cu prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, abordată de un cetăţean şi înregistrată la o terasă, „a fost pus la cale” de către ministrul Carmen Dan.

„Am aflat şi îmi asum ce spun, că acel episod a fost pus la cale de doamna ministru, tocmai pentru a o defăima pe doamna prefect. O secretară, o asistentă, consilieri, angajaţi care intenţionat au sunat-o pe doamna prefect. Acel domn a chemat-o la terasă, l-au sunat pe acel cetăţean. A fost totul foarte bizar, pentru că i s-a indicat şi unde să meargă. A fost foarte ciudat”, a sus’inut Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi fost scopul, primarul Capitalei a răspuns: „Pentru a o defăima pe domna prefect şi pe mine”.