Spital mobil cu 250 de paturi pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, construit lângă Iaşi. La cât se ridică investiţia

Consiliile judeţene din Iaşi, Neamţ şi Bacău vor finanţa construirea unui spital mobil regional pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Unitatea medicală va deservi toate cele trei judeţe şi va costa 17 milioane de euro. Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat la România TV că spitalul va fi gata în maximum o lună.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 12:44
Spital mobil cu 250 de paturi pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, construit lângă Iaşi. La cât se ridică investiţia

Spitalul regional modular va fi construit în zona Parcului Industrial TransAgropolis din Leţcani, situat pe drumul european E583, la intrarea în municipiul Iaşi, ceea ce va asigura un acces facil pentru transportul medical din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui.

„Este un spital mobil regional modular de 250 de paturi. Va fi amplasat lângă Iaşi pentru că are infrastrucutra necesară pentru aşa ceva. Fiind centru universitar, are cadre medicale. Spitalul va fi funcţional în maximum 30 de zile”, a explicat la România TV Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ.

Medicii care vor lucra la noul spital vor fi proveni preponderent din judeţul Iaşi, a explicat Ionel Arsene. 

Va fi spital COVID. Va fi un tampon pentru Iaşi şi pentru celelalte spitale declarate COVID din Modlova pentru a deservi spitalele din Moldova. După cum ştiţi, Moldova este un centru extrem de afectat de această pandemie.

Construirea spitalului modular de lângă Iaşi se ridică la 17 milioane de euro.

ŞCOLI ÎNCHISE în România. Ministrul Educaţie: Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, posibil în iulie