Spitale din Bucureşti devin rând pe rând focare COVID-19. Internări sistate din cauza numărului mare deinfectări în rândul cadrelor medicale

România a înregistrat miercuri cel mai mare număr de infectări COVID-19 de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore auu fost înregistrate peste 34.000 de cazuri noi COVID-19. Au fost raportate și peste 90 de decese. Asta în timp ce internările au fost sistate din cauza focarelor de COVID într-unul dintre spitalele din Capitală.

26 ian. 2022, 12:20
Spitale din Bucureşti devin rând pe rând focare COVID-19. Internări sistate din cauza numărului mare deinfectări în rândul cadrelor medicale

Numărul cazurilor COVID-19 a crescut alarmant în România. Mai multe spitale din Bucureşti au devenit focare de COVID-19 din cauza numărului mare de cadre medicale infectate cu virusul SARS-COV 2, în special asistente şi infirmiere nevaccinate.

Este vorba despre Spitalul Witting, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Cantacuzino, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Colțea şi Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia.

La Spitalul Witting au fost depistate pozitive cu COVID 23 de cadre medicale din secţiile de chirurgie şi medicină internă, dar şi la farmacie.

Citeşte şi: Octavian Jurma, avertisment terifiant: „Pandemia e posibil să ne servească o variantă surpriză. Există o şansă reală să vedem valori între 40,000 şi 50,000 de cazuri pe zi”

Internările sunt sistate până în 30 ianuarrie 2022 pentru a permite testarea tuturor angajaţilor, anunţă România TV.

Pacienții care au fost contacți cu cei declaraţi pozitivi vor fi izolați, iar angajații care i-au îngrijit vor fi identificați şi testaţi.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 26 ianuarie. RECORD de infectări în România. Peste 34.000 de cazuri COVID-19 şi aproape 100 de morţi în 24 de ore

Directorul medical al Spitalului Colentina, medicul Mihai Drăguţescu, a declarat pentru News.ro că 20 de cadre medicale din unitatea sanitară sunt infectate cu SARS-CoV-2, iar alte şapte sunt carantinate, fiind considerate contacţi.

„Spitalul Colentina e un spital mare, are 1.400 de angajaţi, din care majoritatea sunt cadre medicale, sau suport medical. La momentul ăsta avem 20 de cadre medicale care sunt infectate, din toate categoriile şi anume: medici, asistenţi medicali, brancardieri, infirmiere şi şapte cadre medicale care sunt contacţi şi sunt carantinaţi”, a declarat Mihai Drăguţescu.

 

Situaţie tot mai grea în spitalele din România. Ministerul Sănătăţii a anunţat peste 130 de focare în spitale și alte unități din sectorul sanitar.

„Sunt 131 focare în spitale și alte unități din sectorul sanitar (ex. Servicii de ambulanță, centre de dializă, direcții de sănătate publică) cu 1448 cazuri în rândul personalului medical si pacienți”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

 

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Este cel mai mare număr de cazuri COVID-19 raportat în 24 de ore în România. Cel mai mare număr de infectări fusese atins marţi – 19.685 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 în 24 de ore.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare. Alexandru Rafila atrage atenția că a aproape imposibil să nu te infectezi cu varianta Omicron a virusului Covid, având în vedere că gradul de transmisibilitate e atât de ridicat.

Tocmai din această cauză se pot infecta atât persoanele imunizate, cât și cele nevaccinate, a transmis Alexandru Rafila.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul Emilian Imbri avansează un scenariu-şoc. „Vom ajunge la 70.000 de cazuri. Medicii ar putea lucra chiar şi infectaţi”

Dr. Emilian Imbri a avertizat că „la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”.

„Şi pe mine m-a mirat explozia. Nu mă aşteptam de la o zi la asta la treaba asta. Probabil că şi numărul de teste a fost mult mai mare zilele astea decât acum două-trei zile.

Nu îmi place să dau dreptate miniştrilor, dar să ştiţi că de data asta sunt nişte calcule pe care le-au făcut la Ministerul Sănătăţii, la INSP şi se adeveresc. Sunt calcule făcute pe nişte formule ştiinţifice. Probabil că vom ajunge la 70.000 de cazuri.

Am zis că mai mult de 50 – 60 de mii nu vom avea, dar e clar. Vom ajunge la 70.000 şi atunci sigur că indiferent cât de liniştiţi am fost pe ideea că e o tulpină mai domoală, că nu e aşa agresivă, totuşi la un număr aşa de mare de infectări este firesc să avem un număr relativ mare de persoane că o să ajungă şi la spital”, a declarat dr. Emilian Imbri, în direct la România TV.