Spitale pe şine. Două ţări au luat deja decizia de a transforma trenurile în spitale pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19

Autorităţile pakistaneze au anunţat că transformă trenurile de clasa 1 şi business în spitale mobile de carantină, destinate bolnavilor infectaţi cu COVID-19.

31 mart. 2020, 12:45
Spitale pe şine. Două ţări au luat deja decizia de a transforma trenurile în spitale pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19

Mai multe trenuri au fost deja transformate şi trimise deja în regiunile cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a anunţat Shaikh Rashid Ahmad, ministrul transporturilor din Pakistan.

De asemenea, gările din Lahore, Karachi, Quetta, Sukkur, Rawalpindi şi Multan au fost dotate cu câte 100 de paturi cu ventilatoare, pentru a mai lua din presiunea pusă pe spitalele unde sunt trataţi bolnavii de coronavirus. Pakistan a suspendat toate cursele feroviare pe perioada stării de urgenţă, trenurile spital fiind singurele care au permisiunea să se deplaseze. 

Citeşte şi Tragedie în familia lui Petre Grigoraş. Fratele antrenorului a murit de Covid-19 la 59 DE ANI. „În cinci minute l-au îngropat!”

De asemenea, India a anunţat o măsură similară de transformare a unor trenuri în spitale.

Până acum, Pakistanul a declarat 1.700 de îmbolnăviri şi 21 de decese.

India, care are 1.250 cazuri şi 32 de decese înregistrate lucrează de asemenea la transformarea unor trenuri în spitale de carantină.