Spitalele din Siberia nu mai fac faţă, după ce ţara a fost invadată de un val de căpuşe „mutant”

Siberia a fost invadată de un val de căpușe „mutant”, iar amploarea valului a lăsat unele spitale, deja afectate de coronavirus, fără vaccinuri și medicamente, transmite Daily Star.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 17:33
Spitalele din Siberia nu mai fac faţă, după ce ţara a fost invadată de un val de căpuşe „mutant”

Mai mult decât atât, unele spitale nu au mai făcut față, din cauza numărului mare de persoane afectate de căpușe. În regiunea Krasnoyarsk, există de 428 de ori mai multe căpușe decât de obicei.

Citeşte şi Focar de COVID la Poştă. Două persoane au murit şi mai mulţi angajaţi au fost infectaţi cu coronavirus

Medicii din regiune au raportat aproximativ 8.215 mușcături de căpușă, inclusiv 2.125 de cazuri în care au fost implicați copii.

În suburbiile orașului Krasnoyarsk sunt 214 căpușe pe kilometru pătrat.

Mai multe regiuni din Siberia au fost lovite de roiuri de căpușe hibride, potrivit presei locale. Acestea atacă oamenii chiar dacă iarba este de dimensiuni mai mari sau mai mici și sunt o combinație între două tipuri de căpușe.

Acest mutant „este capabil să transporte agenți infecțioși asociați ambelor specii”.

În regiunea Sverdlovsk din Urali, 17.242 de persoane au fost mușcate de căpușe, dintre care 4.334 sunt copii.

Doi români au ajuns cu Dacia Duster în Siberia

Doi români au ajuns în cel mai friguros loc al lumii la volanul unei Dacia Duster. Attila și Kinga Bertici sunt doi români care s-au urcat într-un model Dacia Duster și și-au propus să ajungă în cel mai friguros loc al lumii. Un drum de 11.500 de kilometri, care s-a dovedit în final a fi o aventură plină de peripeții.

Ei au plecat anul trecut din România spre Siberia, regiune în care, de regulă, se înregistrează cele mai scăzute temperaturi de pe planetă. În această săptămână, cei doi români au ajuns la Oimiakon, în Iakuția, o așezare care e cea mai friguroasă de pe pământ. Când au ajuns la destinație, termometrele arătau minus 47 de grade Celsius.

Citeşte şi Dridi, Groupe Renault România: Majorăm producţia fabricii de la Mioveni la 400.000 de maşini printr-o investiţie de 100 milioane euro