Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, sistem RMN de 900.000 de euro

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca și-a extins capacitățile de diagnostic imagistic cu un sistem de rezonanță magnetică nucleară (RMN) Signa Explorer 1.5 Tesla, printr-un proiect în valoare de aproximativ 900.000 de euro.

06 apr. 2017, 16:47
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, sistem RMN de 900.000 de euro

„Aparatul va oferi clinicienilor informații detaliate despre afecțiuni precum cancer, tulburări neurologice și afecțiuni cardiace și îi va ajuta să răspundă viitoarelor cerințe de servicii medicale din județul Cluj și din regiunea de nord-vest a țării. Proiectul, în valoare de aproximativ 900.000 euro, cost care include amenajarea spațiului și o garanție full service cu piese de schimb pentru cinci ani, a fost realizat cu fonduri provenite din venituri proprii ale spitalului, iar echipamentul medical va fi achitat în 48 de rate lunare”, se arată într-un comunicat transmis joi de SCJU.

Potrivit comunicatului, Sistemul Signa Explorer 1.5 Tesla dispune de un tunel cu o lățime de 60 cm ce asigură confort sporit pentru pacient, dar și capacități imagistice ireproșabile.

„Suntem încântați că avem posibilitatea de a oferi echipei noastre medicale și pacienților acces la tehnologii de imagistică de ultimă generație, ajutând medicii să desfășoare actul medical într-o manieră exactă și să evalueze schema de tratament potrivită, într-un timp mai scurt. Tehnologiile medicale vor permite spitalului să ofere servicii medicale de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți din județul Cluj și din regiunea de Nord-Vest”, a declarat managerul spitalului, Petru Șușca, potrivit Agerpres.

SCJU Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari unități sanitare cu paturi din România. Spitalul are o capacitate de 1.542 paturi, distribuite în 36 de secții și compartimente clinice, și peste 3.000 de angajați.