Spitalul din Buftea s-a redeschis

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea, care va dispune şi de un ambulatoriu integrat în mai multe specialități, a fost redeschis luni, după un an şi opt luni de inactivitate, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 17:39
Spitalul din Buftea s-a redeschis

Unitatea dispune de 60 de paturi, din care 50 pentru spitalizare continuă și 10 pentru spitalizare de zi, având în structură o secție de obstetrică ginecologie, compartiment de terapie intensivă şi unul de neonatologie, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, se precizează într-un comunicat transmis de CJ Ilfov.

Totodată, spitalul dispune de un ambulatoriu integrat în specialitățile cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică ginecologie, pediatrie şi neurologie, dar și de un cabinet de diabet și boli de nutriție.

Spitalul din Buftea este primul din seria celor care şase care au solicitat redeschiderea ca spital sau centru de sănătate. Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, celalalte cinci dintre cele 67 închise la 1 aprilie 2011 sunt cele din Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş, Dărăbani, Băneasa şi Târgu Bujor.

Un număr de 67 de spitale au fost închise la 1 aprilie 2011, printr-o decizie a Guvernului. Multe sunt acum centre de permanenţă, cu medici de familie, unele s-au transformat în cămine de bătrâni, iar altele, puţine, au rămas funcţionale prin decizii ale instanţei.