Spitalul Foișor, evacuat noaptea din ordinul lui Raed Arafat, se redeschide de luni pentru pacinţii non-COVID

Spitalului Clinic de Ortopedie, Trumatologie și TBC Osteoarticular Foișor, unitate sanitară aflată în subordinea ASSMB, se redeschide de luni pentru pacienţii non-covid. Zilele trecute, ultimul pacient COVID din secţia ATI a fost transferat la alt spital, iar astăzi Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a dat aviz de redeschidere.

20 mai 2021, 14:31
Spitalul Foișor, evacuat noaptea din ordinul lui Raed Arafat, se redeschide de luni pentru pacinţii non-COVID

Spitalul Foișor, evacuat noaptea din ordinul lui Raed Arafat, se redeschide pentru pacienţii non-COVID de luni. DSP a dat în sfârşit aviz de funcționare care să permită revenirea la activitatea medicală obișnuită.

„În acest moment se derulează planul de implementare a evenimentelor administrative, de nebulizare virucidă nivel 5, de curățenie înaltă, dezinfecție înaltă, decapări, ceruire pentru închiderea porilor suprafețelor tarchet, renebulizare finală, recoltări probe bacteriologice iar în caz de pozitivare reluarea tuturor etapelor descrise anterior pentru resecurizarea circuitelor inițiale.
Planul activităților stabilește că de 𝗟𝗨𝗡𝗜 vor fi chemați la internare pacienții programați deja pe liste, chemarea acestora fiind realizată de fiecare medic ortoped care a preluat anterior cazul”, a anunţat ASSMB într-un comunicat de presă.
„𝗣𝗮𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗵𝗲𝗺𝗮𝘁̦𝗶 𝗹𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝘁̦𝗶 𝗿𝗮𝗽𝗶𝗱 – în cazul celor vaccinați – și, respectiv, testați RT-PCR – în cazul celor nevaccinați – de către spital, în zona de triaj, anterior internării”, se mai arată în  comunicatul ASSMB.
Operaţiile la Spitalul Foişor vor putea începe de miercuri, 26 mai.

Spitalul Foişor, redeschis pentru pacienţii non-COVID. Ultimul pacient COVID a fost externat

„În cursul dimineții de miercuri, 19.05.2021, în urma transferării ultimului pacient COVID-19 internat în Secția ATI a Spitalului Clinic de Ortopedie, Trumatologie și TBC Osteoarticular Foișor, unitatea sanitară a început procedurile de nebulizare, curățenie, dezinfecție, verificări probe biologice și resecurizare a circuitelor aflate în reconversie, în vederea revenirii la regimul normal de funcționare la o dată ulterioară”, a anunţa ASSMB.

În acelaşi timp, Spitalul Foișor, administrat de Primăria Capitalei prin ASSMB, a depus la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) întreaga documentație necesară în vederea obținerii avizului provizoriu de funcționare care să permită revenirea la activitatea medicală obișnuită. DSP şi-a dat avizul, iar în scurt timp Spitalul Foișor va putea primi din nou pacienţi non-COVID.

Citeşte şi: Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte