Spitalul Foişor RĂMÂNE unitate suport COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat!

Raed Arafat a vorbit, luni, după şedinţa de Guvern, că spitalul Foişor, din Capitală, va rămâne unitate medicală suport COVID.

10 mai 2021, 18:12
Spitalul Foişor RĂMÂNE unitate suport COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat!

Spitalul Foişor RĂMÂNE unitate suport COVID. Şeful DSU spune de asemenea că nu crede că trebuie eliminat ordinul de revocare prin care spitalul ortopedic a devenit secţie pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus.

Spitalul Foişor RĂMÂNE unitate suport COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat!

„Nu ştiu dacă trebuie eliminat ordinul de revocare prin care spitalul Foişor a devenit suport COVID. Ordinul a fost stabilit când a intrat, în acest moment când nu mai au pacienţi la terapie intensivă. Se decide pe baza situaţiei epidemiologice, când se întoarce. Aici, e un ordin care intră sau iese, un ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte unităţile sanitare COVID. La acest moment, ordinul care a fost emis şi avizat de ministerul Sănătăţii, a stabilit anumite aspecte şi anumite condiţii. Condiţiile se îmbunătăţesc, ei mai au pacienţi de ATI, evităm să mutăm bolanvii de lka un loc la altul, unde riscul este foarte mare pentru bolnavi. Aşteptăm să se termine situaţia care e, iar în urma analizei se paote întoarce la activitatea lui originală.”, a spus Raed Arafat, după şedinţa de Guvern.

De altfel, este scandalpe redeschiderea spitalului Foişor pentru pacienţi. Desi în spital mai sunt internaţi doar cinci pacienţi cu covid, şeful DSU nu şi-a dat încă semnatura pentru reprimirea celor cu probleme ortopedice.

Evacuarea spitalului a fost asumată până la urmă de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale București, după ce, potrivit informațiilor Digi24, DSP a tot discutat de la începutul lunii aprilie cu managerul spitalului despre transformarea în unitate COVID.

Discuțiile dintre Ministerul Sănătății, DSU și conducerea Spitalului Foișor au loc de la începutul lunii aprilie, după cum arată corespondența între cele 3 părți.

Conducerea Spitalului Foișor a spus că nu poate prelua pacienți COVID deoarece nu este spital de urgență, nu are ture de dimineață la analize de laborator, nu care capabilitate de implementare a paturilor DTA de terapie intermediară, deoarece este un spital în proces de reconstrucție.

De asemenea, conducerea spitalului spune în adresa către Ministerul Sănătății și DSU că nu există o linie de gardă cu medic de boli infecțioase sau medic pneumolog. Potrivit informațiilor Digi24, vor fi detașați la acest spital medici infecționiști și pneumologi.

Spitalul Foișor are medici de medicină internă și cardiologie care pot trata pacienți COVID.

O altă problemă semnalată de conducerea spitalului este legată de aerisire și circuite. Într-o adresă din 5 aprilie, spitalul Foișor arăta că poate îngriji pacienți COVID cu afecțiuni ortopedice.

Citeşte şi: Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte