Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-covid. Anunţul ministrului Sănătăţii

Spitalul Foișor din Capitală se redeschide pentru pacienții non-COVID. Anunțul a fost făcut oficial de către Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă.

17 mai 2021, 18:44
Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-covid. Anunţul ministrului Sănătăţii
Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-covid. Anunţul ministrului Sănătăţii

Spitalul Foişor urmează să se redeschidă pentru pacienţii non-covid, potrivit anunţului făcut de ministrul Sănătăţii.

Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-covid

Citeşte şi Leon Dănăilă, pe lista de aşteptare pentru o operaţie la Spitalul Foişor. Medicul are dureri crunte

„Astazi am primti o solicitare de la Spitalul Foisor prin care acestia solicitau revenirea si primirea pacientilor non-covid in strcutură. Am avut o discutie cu domnul Arafat si am convenit împreună sa solicitam spitalului Foisor să solicite asistenta DSP pentru a trece inapoi la forma de spital care ingrijeste pacienti non covid. Nu stiu cati bolnavi de covid mai sunt la Foisor, dar conform solicitarilor transmise exista la ATI un pacient covid”, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii.

Reamintim că Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a cerut, miercuri, în plenul Senatului, ca spitalul Foişor să fie redeschis „de urgenţă”.

„Deschideti Spitalul de ortopedie “Foișor”! 850 pacienți asteaptă să fie operați! Guvernul haotic ține închis un spital atât de important din țară, cu peste 200 de paturi, pentru doar 5 pacienți covid. Respectați toți bolnavii! Toți au dreptul la sănătate!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

La începutul săptămânii trecute, Raed Arafat declara că Spitalul Foişor va rămâne unitate suport COVID. Şeful DSU spune de asemenea că nu crede că trebuie eliminat ordinul de revocare prin care spitalul ortopedic a devenit secţie pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus.

„Nu ştiu dacă trebuie eliminat ordinul de revocare prin care spitalul Foişor a devenit suport COVID. Ordinul a fost stabilit când a intrat, în acest moment când nu mai au pacienţi la terapie intensivă. Se decide pe baza situaţiei epidemiologice, când se întoarce. Aici, e un ordin care intră sau iese, un ordin al Ministerului Sănătăţii care stabileşte unităţile sanitare COVID. La acest moment, ordinul care a fost emis şi avizat de ministerul Sănătăţii, a stabilit anumite aspecte şi anumite condiţii. Condiţiile se îmbunătăţesc, ei mai au pacienţi de ATI, evităm să mutăm bolanvii de lka un loc la altul, unde riscul este foarte mare pentru bolnavi. Aşteptăm să se termine situaţia care e, iar în urma analizei se paote întoarce la activitatea lui originală.”, a spus Raed Arafat, după şedinţa de Guvern.

Reamintim că zeci de pacienţi de la Spitalul Foişor din Capitală au fost evacuaţi în miez de noapte la începutul lunii aprilie, atunci când spitalul a devenit suport Covid.

Citeşte şi Monica Pop, despre evacuarea de la Foişor: „Eu consider evacuarea de la Foişor ca un nou Colectiv”


loading...
Partenerii noștri