Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19

Vaccin BioNTech/ Pfizer. Compania a avertizat luni că o întârziere în administrarea celei de a doua doze ar putea duce la lipsa unui răspuns imun împotriva COVID-19, după ce mai multe țări, printre care Marea Britanie, Germania și Danemarca au luat în calcul o astfel de strategie.

05 ian. 2021, 15:37
Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19
Vaccin BioNTech/ Pfizer

Vaccin BioNTech/ Pfizer. „Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate pe diferite scheme de dozare, deoarece majoritatea participanților la studiu au primit a doua doză în intervalul specificat în studiile clinice.

Nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută după 21 de zile.”, se arată într-o declarație comună, potrivit CNBC, citat de Digi 24.

Vaccin BioNTech/ Pfizer. Ţările care iau în calcul amânarea

Germania a luat în calcul să amâne a doua doză de vaccin, pentru a vaccina cât mai multe persoane cu o singură doză, din cauza aprovizionării reduse cu vaccinuri.

Citeşte şi: Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer.

Ministerul solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii.

De asemenea, Danemarca a aprobat o întârziere de până la șase săptămâni între prima și a doua doză de vaccin.

Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii din Germania solicită consultanţă în ceea ce priveşte o eventuală amânare a administrării celei de-a doua doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer pentru a putea continua campania de vaccinare în ciuda stocurilor limitate.

Ministerul Sănătăţii de la Berlin solicită consultanţă din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amânarea administrării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid după perioada maximă de 42 de zile prevăzută în prezent, având în vedere un demers similar al Marii Britanii, se spune în documentul de o pagină, citat de BBC.

Citeşte şi: Vaccinare COVID Israel. Două milioane de israelieni vor primi ambele doze de vaccin până la sfârşitul lui ianuarie

Informarea, datată cu ziua de duminică, survine după ce ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a fost intens criticat pe perioada weekendului inclusiv de aliaţii săi politici conservatori, care menţionează faptul că Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccinuri şi a fost prea lentă în a intensifica campania de imunizare naţională.