Spitalul Judeţean Arad a fost inundat după o avertizare COD ROŞU. Prăpăd şi în judeţele Timiş şi Caraş

Furtunile au făcut ravagii în vestul ţării. O clădire a Spitalului Județean Arad a fost inundată joi seară, după o furtună puternică. Apa a ajuns pe holurile secției de Fiziokinetoterapie, în cabinetele de la subsolul clădirii, și chiar în unele saloane. Şi în județele Timiș și Caraș au fost inundate mai multe gospodării. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului. Sute de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile în urma fenomenelor meteo periculoase.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 05:37
Spitalul Judeţean Arad a fost inundat după o avertizare COD ROŞU. Prăpăd şi în judeţele Timiş şi Caraş

Spitalul Judeţean Arad, dar şi mai multe locuinţe şi străzi au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar câţiva copaci au fost rupţi de vijelii şi au căzut pe autoturisme, pompierii fiind nevoiţi să intervină, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, pentru remedierea problemelor.

Un medic a postat mai multe fotografii pe pagina sa de Facebook cu spitalul inundat.

 

 

Efectele furtunii au apărut în cursul serii în municipiu, iar pe parcursul nopţii au fost afectate şi alte localităţi din judeţul Arad.

Cabinetele medicale aflate la subsolul Spitalului Municipal Arad au fost inundate de apele pluviale, fiind afectate şi mai multe locuinţe sau subsoluri ale unor case din oraş. Totodată, pe câteva artere rutiere importante, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate din cauză apei pluviale acumulate pentru că sistemul de canalizare nu a făcut faţă cantităţilor mari de precipitaţii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar câţiva au căzut pe autoturisme parcate. Numeroşi copaci au fost rupţi şi în judeţ, îngreunând circulaţia până când s-a reuşit îndepărtarea acestora. De exemplu, DJ 709J a fost complet blocat câteva ore în zona Iratoşu.

 

Cod GALBEN de furtuni până sâmbătă dimineaţă

Meteorologii anunţă că în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele zile îndeosebi în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului.