Spitalul Mobil de la Leţcani se redeschide. Cadrele medicale vor fi detașate de la spitalele non-COVID

Spitalul Mobil de la Leţcani ar putea fi deschis până la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. La Terapie Intensivă vor exista, pentru început, şase locuri, ulterior fiind suplimentate până la 12, cu posibilitatea şi altor suplimentări.

05 oct. 2021, 18:17
Spitalul Mobil de la Leţcani se redeschide. Cadrele medicale vor fi detașate de la spitalele non-COVID

Spitalul Mobil de la Leţcani se redeschide

Trebuie să fie finalizate nişte acte juridice privind preluarea Spitalului Leţcani de către ISU şi stabilirea unui parteneriat din partea spitalului de Boli Infecţioase, care va avea managementul medical al unităţii respective. Ne dorim ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie deschisă această unitate deoarece UPU de la ‘Sf.Spiridon’ este blocat deja cu pacienţi de terapie intensivă. Sperăm să se poată realiza aceste lucruri„, a declarat directorul DSP Iaşi, dr Vasile Cepoi.

Potrivit medicului Cepoi, în prima zi de funcţionare a spitalului, în secția de terapie intensivă vor funcţiona şase paturi pentru pacienţi COVID-19 cu forme severe, a doua zi urmând să fie mărită capacitatea până la 12 paturi.

Citeste si Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

În momentul în care va ajunge stocatorul de oxigen, se va ajunge la o capacitate de 24 de paturi. Dacă va fi nevoie, vom mai mări capacitatea la terapie intensivă cu câteva locuri. Personalul medical care va lucra la Spitalul Leţcani va fi detaşat din spitalele non-COVID„, a declarat dr. Vasile Cepoi, potrivit ziare.com

În şedinţa de plen a Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi din 21 iulie 2021 a fost aprobată trecerea Spitalului Mobil de la Leţcani din administrarea Spitalului de Boli Infecţioase în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Format din 100 de containere, Spitalul Mobil de la Leţcani este cel mai mare spital mobil din ţară. Unitatea are o capacitate previzionată de 256 de paturi, 103 fiind pentru terapie intensivă şi trei paturi de terapie pentru blocul operator.

Citeste si CAZUL CÎRSTOVEANU Celebrul medic este acuzat că că a făcut experimente pe un copil născut prematur. Cum se apără şi unde a greşit